Charts.cz/Fórum/Jaké kryptoměny budou konkurovat stříbru do konce roku 2025?

Jaké kryptoměny budou konkurovat stříbru do konce roku 2025?

Zajímalo mě, jak krize a různé ekonomické faktory ovlivňují hodnotu tradičních investic jako je stříbro. Mám pocit, že se kryptoměny stávají stále populárnější alternativou k fyzickým komoditám, a proto bych rád věděl, které konkrétní kryptoměny by mohly do konce roku 2025 konkurovat stříbru. Myslíte si, že projekty jako Ethereum nebo nějaké nové altcoiny mají potenciál? A co stablecoiny – mohou nahradit stříbro jako bezpečné úložiště hodnoty? Jakou roli hrají decentralizované finance v této soutěži? Zajímalo by mě také, zda existují nějaké specifické trendy nebo inovace v oblasti blockchainu, které by mohly ovlivnit budoucnost kryptoměn v porovnání se stříbrem. Rád bych slyšel názory ostatních na to, jak vidí budoucnost těchto dvou aktiv a jaké aspekty je dobré sledovat. Co si myslíte o přístupu různých států k regulaci kryptoměn a jejich vlivu na trh? Budu rád za všechny tipy a postřehy!

139 slov
1.4 minut čtení
29. 4. 2023
Jiří Liška
Jiří Liška

Když se podíváme na kryptoměny, které by mohly konkurovat stříbru, tak určitě Ethereum má velký potenciál díky svým smart kontraktům a široké použitelnosti, ale i další altcoiny jako Cardano nebo Solana se snaží zaujmout místo. Stablecoiny jako USDC nebo Tether můžou být vnímány jako bezpečná úložiště hodnoty, ale jejich hodnota je vázaná na fiat měny, takže v tomhle ohledu to není úplně stejné jako stříbro.

Decentralizované finance (DeFi) taky hrají roli, protože umožňují uživatelům zapojit se do lendingu a yield farmingu, což je něco, co fyzické komodity nemohou nabídnout. Co se týče trendů v blockchainu, tak NFT a tokenizace aktiv by mohly přinést nové způsoby investování a vlastnictví.

Regulace států krypto trhu bude mít určitě vliv na celou scénu. Některé země jsou už teď dost přísné a to může ovlivnit adopci kryptoměn jako alternativy ke stříbru. Takže je dobrý sledovat, jak se to vyvíjí a jaké inovace přicházejí. Všechno je to v pohybu a budoucnost bude zajímavá.

157 slov
1.6 minut čtení
26. 3. 2023
Natálie Švecová
Natálie Švecová

Kryptoměny určitě nabízejí zajímavou alternativu k tradičním komoditám jako stříbro. Mně se zdá, že Bitcoin a Ethereum mají největší potenciál, protože jsou hodně rozšířené a stabilní v porovnání s jinými altcoiny. Ale určitě bych sledoval i nové projekty, co se zaměřují na decentralizované finance, protože ty by mohly nabízet nějaké nové možnosti.

Stablecoiny jako USDC nebo Tether by mohly sloužit jako bezpečné úložiště hodnoty, ale otázka je, jestli nahradí něco jako stříbro. Spíš si myslím, že mohou doplnit spektrum investic. Co se týče trendů v blockchainu, tak třeba tokenizace fyzických aktiv může být zajímavá cesta.

Regulace od států určuje hodně. Některé země se snaží kryptoměny podpořit a jiné je zas chtějí mít pod kontrolou. To může ovlivnit důvěru investorů. Takže jo, budoucnost kryptoměn v porovnání se stříbrem je fakt zajímavá a je dobré sledovat jakýkoliv vývoj v technologiích a regulacích.

139 slov
1.4 minut čtení
7. 10. 2024
Tereza Vacková
Tereza Vacková