Charts.cz/Fórum/Které krypto měny nejvíc nahradí zlato v roce 2025?

Které krypto měny nejvíc nahradí zlato v roce 2025?

V poslední době se čím dál více mluví o tom, že kryptoměny by mohly hrát v investičním světě podobnou roli jako zlato. Vzhledem k rostoucí popularitě digitálních aktiv a stále většímu množství lidí, kteří investují do kryptoměn, mě zajímá, jaké konkrétní kryptoměny by mohly v roce 2025 nahradit zlato jako bezpečné útočiště pro investice. Je jasné, že zlato má dlouhou historii jako uchovatel hodnoty, ale s nástupem nových technologií a decentralizovaných financí se objevuje otázka, zda by krypto měny nemohly nabídnout něco podobného, nebo dokonce lepšího. Představa o kryptoměnách jako novém zlatě je fascinující, protože to může mít dalekosáhlé důsledky pro investory i pro tradiční trhy. Které z těchto digitálních aktiv mají potenciál stát se tímto novým zlatem? Například Bitcoin je často považovaný za digitální zlato, ale co jiná aktiva jako Ethereum nebo některé nové altcoiny? Jaký vliv mají nové technologie, jako jsou NFT a DeFi, na tuto dynamiku? A co regulace? Jak mohou vládní politiky ovlivnit přijetí kryptoměn jako alternativy ke zlatu? Zajímalo by mě také, jestli je možné, aby se trh s kryptoměnami stal dostatečně stabilním a vyvinul se tak, aby byl považován za bezpečný přístav pro investory. Jak tedy vidíte budoucnost kryptoměn ve vztahu k tradičním komoditám, jako je zlato? Kdo z vás si myslí, že máme v roce 2025 před sebou skutečně revoluci v investicích?

219 slov
2.2 minut čtení
8. 9. 2024
Michal Kašpar
Michal Kašpar

S tímhle souhlasím, Bitcoin určitě vypadá jako nejvíc pravděpodobný kandidát na to, aby nahradil zlato. Je jako digitální zlato, má omezenou nabídku a dost lidí ho už teď považuje za bezpečné útočiště. Ale pak je tu i Ethereum, který má spoustu využití díky smart contracts a DeFi, což mu dává nějakou hodnotu navíc.

Nové altcoiny jako Cardano nebo Polkadot nechci podceňovat, ale zatím jsou trochu riskantní. Spíš si myslím, že větší stabilitu přinesou regulace – když vlády konečně začnou mít nějaký rozumný přístup k těmhle digitálním aktivům, tak by to mohlo zvýšit důvěru investorů.

Technologie jako NFT můžou taky změnit hru, protože ukazují, že blockchain může mít různé aplikace a ne jenom pro krypto měny. Otázka je, jestli se trh s kryptoměnami dokáže dostat na úroveň stability, aby byl považován za bezpečný přístav – to je pořád velké "kdyby".

Takže rok 2025? Uvidíme, ale pokud se to všechno skloubí dohromady, tak bych se nedivil, kdybychom viděli revoluci v investicích.

159 slov
1.6 minut čtení
30. 5. 2023
Rudolf Moravec
Rudolf Moravec

Tak tohle je zajímavá otázka. Bitcoin podle mě zůstane hlavním hráčem, prostě je to první a má silnou komunitu. Všichni ho vidí jako digitální zlato, což je fajn, ale já si myslím, že Ethereum má taky šanci. Je to víc než jen kryptoměna – má smart kontrakty a celou tu DeFi scénu, což mu dává výhodu. Nový altcoiny jako Solana nebo Avalanche se taky snaží dostat do hry, ale jsou pořád dost volatilní. Regulace bude hrát velkou roli v tom, jak se trh vyvine. Pokud vlády začnou krypto regulovat jako zlato, mohlo by to přitáhnout více institucí a zvýšit důvěru. Ale na druhou stranu, pokud udělají nějaké přísné zákony, může to trh potopit. Když se podívám na budoucnost, mám pocit, že do 2025 by mohlo být krypto považováno za alternativu k zlatu, ale pořád bude hodně lidí preferovat fyzické zlato kvůli jeho historii a stabilitě. Uvidíme, jak se to vyvine.

150 slov
1.5 minut čtení
25. 6. 2024
Petra Skálová
Petra Skálová