Jak překonat strach z investování v kolísajících trzích?
Neustále sleduji, jak trhy skáčou nahoru a dolů, a přiznám se, že mě to dost děsí. Mám pocit, že každý den se objevují nové zprávy o poklesech a propadech, a já mám strach z toho, že když investuji, tak o všechny peníze přijdu. Jak se s tímto strachem vyrovnat? Je vůbec možné investovat s klidem, když vidím ty dramatické výkyvy? Přemýšlím o tom, jestli nemám raději jen sedět na svých úsporách a nic nedělat, protože vidím tolik lidí kolem sebe, jak ztrácí. Jak se zbavit tohoto strachu a začít konečně investovat do akcií nebo kryptoměn? Existují nějaké strategie nebo tipy, které by mi mohly pomoci cítit se lépe ohledně investování v tak nepředvídatelném prostředí? Zajímalo by mě také, jestli je lepší investovat menší částky postupně místo toho, abych dal všechno do jednoho velkého investičního kroku. Jak se vlastně naučit důvěřovat trhům a své vlastní intuici? Omlouvám se za všechny ty otázky, ale opravdu mě to trápí. Jak to děláte vy? Co vám pomohlo překonat obavy a investovat s větší jistotou?