Jaké dluhopisy jsou nejlepší pro snížení rizika v portfoliu?
Jsem investor, který se snaží najít způsoby, jak snížit riziko ve svém investičním portfoliu. Slyšel jsem, že dluhopisy mohou být skvělou volbou pro stabilitu a ochranu před výkyvy na akciovém trhu. Představoval jsem si, že by mohly být součástí mé strategie, ale mám stále spoustu otázek. Jaké dluhopisy vlastně existují a které z nich by mohly být nejlepší pro snížení celkového rizika? Zajímají mě zejména státní dluhopisy versus korporátní dluhopisy. Jaké jsou výhody a nevýhody těchto typů investic? A co třeba dluhopisy s vysokým výnosem? Mohou být také součástí portfolia, nebo je to příliš riskantní? Slyšel jsem také o rozložení do různých sektorů a o investování do mezinárodních dluhopisů – má to smysl, nebo bych měl zůstat u domácích? Rád bych se dozvěděl, jaký podíl dluhopisů bych měl mít v portfoliu, aby to mělo efekt na snížení rizika. Bude stačit 20 procent, nebo bych měl jít až na 50 procent? Jaké faktory bych měl vzít v úvahu při rozhodování o tom, které dluhopisy zvolit? Moc děkuji za vaše rady a zkušenosti!