Co si hlavně pohlídat při koupi nemovitosti na pronájem?
Zajímalo by mě, co všechno je potřeba zvážit, když se rozhodnu koupit nemovitost, kterou chci pronajímat. Je toho přece hodně, co by se mohlo pokazit. Jaké jsou ty nejdůležitější věci, na které bych měl při koupi dávat pozor? Například, jak zjistím, zda je lokalita vhodná pro pronájem? Co třeba ceny nemovitostí v okolí nebo jaké jsou průměrné nájmy? A co právní stránka věci, to taky nevím, jestli se mám obrátit na odborníka nebo to jde zvládnout sám. Myslíte si, že je důležité důkladně zkontrolovat technický stav nemovitosti? Co když tam bude něco skrytého, co mě pak přijde draho? Jak zjistit, jestli je nemovitost bez zástavy a zda na ní nejsou nějaké právní problémy? A co daňové povinnosti při pronájmu? Jak to vlastně funguje s daněmi z příjmu a DPH? Budu potřebovat nějaké speciální povolení nebo registrace? No a co když mě pronájem nebude bavit nebo se nájemníci neosvědčí? Jaké mám možnosti a jak mohu chránit své investice? Jak se dá minimalizovat riziko během pronájmu? A nakonec, je lepší koupit byt nebo dům na pronájem? Přemýšlím o všech těchto otázkách a rád bych slyšel zkušenosti ostatních. Jak jste to měli vy, když jste začínali s pronájmem? Děkuji za jakékoliv tipy a rady!