Jak začít investovat do nemovitostí, když nemám žádné zkušenosti?
Zajímá mě, jak vlastně začít investovat do nemovitostí, když jsem v tom úplný nováček. Mám pocit, že je to skvělý způsob, jak si zajistit nějaké pasivní příjmy a budoucí finanční stabilitu, ale nevím, kde začít. Jaké kroky bych měl podniknout na začátku? Měli bychom se zaměřit na nákup bytů nebo domů? Co si myslíte o koupi nemovitosti na pronájem? Jaké jsou výhody a nevýhody této strategie? Je opravdu nutné mít spoustu peněz na start nebo se dá začít i s menšími částkami? A co je důležité vědět ohledně financování? Jaké jsou možnosti, pokud nemám dostatek vlastních úspor? Je lepší jít do hypotéky nebo hledat jiné způsoby financování? Jak moc je důležité mít nějakého mentora nebo odborníka, který by mi poradil? Existují nějaké osvědčené strategie pro nováčky, které byste doporučili? A co takové věci jako tržní analýza nebo lokalita - jak to ovlivňuje hodnotu nemovitosti a jak to mohu zjistit jako začátečník? Chtěl bych se také zeptat, jestli je dobrý nápad investovat do komerčních nemovitostí hned na začátku nebo je lepší začít s rezidenčními? Omlouvám se za tolik otázek najednou, ale rád bych dostal co nejvíce informací. Díky moc za vaše rady!