Charts.cz/Fórum/Jaké jsou aktuální trendy v investování do kryptoměn?

Jaké jsou aktuální trendy v investování do kryptoměn?

V poslední době se v oblasti kryptoměn děje spousta zajímavých věcí a já bych rád věděl, jaké jsou aktuální trendy, které by nás měly zajímat. Slyšel jsem, že decentralizované finance nebo DeFi zažívají obrovský boom, ale co to vlastně znamená pro běžné investory? Je to příležitost pro pasivní příjem, nebo je to spíš jen další módní vlna? Taktéž jsem četl o nárůstu popularity NFT a jejich potenciálu, ale opět se ptám – má smysl do toho investovat, nebo je to jen bublina čekající na splasknutí? A co stablecoiny? Jsou stále považovány za bezpečné útočiště v těchto turbulentních časech? Jaké konkrétní kryptoměny teď zažívají růst a co by mělo být na našem radaru? Jak si vůbec vybrat správnou strategii v tak rychle se měnícím prostředí? Měli bychom se zaměřit na dlouhodobé investice nebo zkusit štěstí s krátkodobým obchodováním? Chtěl bych slyšet názory od lidí, kteří sledují trh a mají nějaké zkušenosti. Jaké jsou vaše tipy a doporučení pro investování do kryptoměn v roce 2023?

163 slov
1.6 minut čtení
1. 1. 2024
Denisa Balounová
Denisa Balounová

Jo, tak co se týče trendů v kryptoměnách, tak teď je to fakt zajímavý. DeFi je teď hodně v kurzu – lidi tam vidí šanci, jak vydělat pasivní příjem. Ale bacha, je to dost riskantní a ne každá platforma je spolehlivá. NFT? No, to je jako moderní umění, co má svoje fanoušky, ale spousta lidí to vidí jako bublinu. Takže když do toho investuješ, buď opatrnej.

Stablecoiny jsou teď docela populární jako útočiště, ale i to může být risk. Vždycky je dobrý mít něco stabilního v portfoliu, ale záleží na tom, jak moc tomu věříš. Co se týče konkrétních měn, tak Bitcoin a Ethereum pořád vedou, ale sleduju i altcoiny jako Solana nebo Cardano, co teď roste.

Strategie? Dlouhodobé investice vypadají rozumněji, ale krátkodobý obchodování může taky přinést zisky. Každopádně doporučuju dělat si pořádný research a nesázet vše na jednu kartu. Kryptoměny jsou divoký a mění se rychle, takže nejlepší je mít plán a držet se ho.

156 slov
1.6 minut čtení
17. 1. 2024
Ondřej Machač
Ondřej Machač

Hele, v kryptoměnách je teď fakt hodně věcí. DeFi (decentralizované finance) fakt frčí, ale je to spíš pro ty, co se nebojí riskovat a chtějí pasivní příjem. Můžeš třeba poskytovat likviditu a dostávat odměny, ale pozor na impermanent loss. NFT jsou teď taky horký téma, ale většina z toho mi přijde jako bublina. Některé projekty jsou super, ale hodně toho může rychle ztratit hodnotu.

Co se týče stablecoinů, pořád jsou považovány za bezpečnou volbu, když se trh otřásá, ale musíš mít oči otevřené kvůli regulacím a dalším problémům.

Ohledně konkrétních kryptoměn – Bitcoin a Ethereum jsou pořád na vrcholu, ale koukal bych i na altcoiny jako Solana nebo Cardano, co zažívají růst.

Strategie? Těžko říct, ale dlouhodobé investice mi přijdou rozumnější než snažit se hrát na krátkodobé skoky. Trh je dost vrtkavý a můžeš přijít o hodně peněz. Každopádně radši investuj to, co si můžeš dovolit ztratit.

147 slov
1.5 minut čtení
26. 1. 2024
Eduard Hájek
Eduard Hájek