Jak zapojit ESG ETF do mého investičního portfolia?
Zajímám se o to, jak bych mohl zapojit ESG ETF do svého investičního portfolia, ale nejsem si úplně jistý, kde začít. Slyšel jsem, že ESG znamená environmentální, sociální a správní aspekty a že investice do těchto fondů mohou být nejen prospěšné pro svět, ale také pro mé finance. V poslední době se hodně diskutuje o udržitelnosti a odpovědném investování, což mě opravdu oslovuje. Takže přemýšlím, jakým způsobem bych mohl tyto ETF do svého portfolia začlenit. Mám už nějaké akcie a další investice, ale nevím, jak to s těmi ESG ETF skloubit. Měl bych je brát jako doplněk k mému stávajícímu portfoliu nebo je lepší na ně přejít úplně? Jaké jsou nejlepší strategie pro investování do těchto fondů? A co se týče rizika? Jak velké riziko s nimi souvisí ve srovnání s tradičními investicemi? Dále by mě zajímalo, jestli má smysl mít v portfoliu pouze ESG ETF nebo by bylo lepší mít mix různých typů investic? Je to vůbec rozumné rozhodnutí v dnešní době? Rád bych slyšel názory lidí, kteří už mají s tímto druhem investování zkušenosti.