Charts.cz/Fórum/Kde najdu seznam ETF s ESG hodnocením?

Kde najdu seznam ETF s ESG hodnocením?

V poslední době se stále více lidí zajímá o investice, které mají pozitivní dopad na společnost a životní prostředí. S rostoucí popularitou ESG investování, což znamená Environmentální, Sociální a Governance faktory, jsem si uvědomil, že bych rád investoval do ETF, které tyto principy zohledňují. Nicméně, nemám ponětí, kde začít hledat a jaké jsou nejlepší zdroje pro získání informací o těchto ETF s ESG hodnocením. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké webové stránky nebo platformy, které nabízejí aktuální seznam těchto ETF. Měl by být tento seznam pravidelně aktualizován a měl by obsahovat důležité informace jako výkonnost fondů, poplatky a samozřejmě jejich ESG hodnocení. Také bych chtěl vědět, jestli máte nějaké tipy na konkrétní ETF, které stojí za pozornost a proč. Je pro mě důležité mít přehled o tom, co vlastně nakupuji a jaký to má dopad nejen na můj finanční výsledek, ale i na svět kolem mě. Budu vděčný za jakékoliv rady či odkazy, které by mi mohly pomoci při hledání tohoto typu investic. Díky!

164 slov
1.6 minut čtení
23. 7. 2024
Jan Sedláček
Jan Sedláček

Jasně, tohle téma je teď dost aktuální. Seznam ETF s ESG hodnocením najdeš na několika webovkách jako je třeba JustETF nebo ETFdb. Tyhle stránky většinou mají filtry, kde si můžeš vybrat fondy podle ESG skóre, poplatků, výkonnosti a tak. Dobrý je taky Morningstar, tam mají hodně informací o fondech a jejich ESG hodnocení.

Pokud jde o konkrétní ETF, zkus se podívat na iShares MSCI KLD 400 Social ETF nebo Vanguard FTSE Social Index Fund. Oba mají docela dobré hodnocení a jsou populární mezi investory, co se zajímají o ESG.

Taky nezapomeň číst recenze a sledovat novinky v oblasti udržitelného investování, je to dobrý způsob, jak mít přehled o tom, co se děje. Tak hodně štěstí s investicemi!

118 slov
1.2 minut čtení
28. 1. 2025
Antonín Dubský
Antonín Dubský

Kde hledat ETF s ESG? No, pár tipů tu mám. Zkus stránky jako Morningstar nebo JustETF, tam máš filtry na ESG a můžeš si vybrat podle výkonnosti, poplatků a hodnocení. Další možností je ETF.com, kde najdeš taky dobré info o různých fondech. Pak je tady třeba BlackRock a Vanguard, ty mají svoje ESG ETF, co jsou docela populární. Občas se mrkni na Yahoo Finance nebo Google Finance, tam jsou taky přehledy. Co se týče konkrétních ETF, tak třeba iShares ESG Aware MSCI USA ETF (ESGU) nebo SPDR S&P 500 ESG ETF (EFIV) by mohly být fajn. Hlavně si zjisti jejich výkonnost a poplatky, abys věděl, do čeho jdeš. Držím palce v hledání!

112 slov
1.1 minut čtení
10. 11. 2024
Olga Hradilová
Olga Hradilová