Charts.cz/Fórum/Jaké ETF fondy mají nejlepší výnosy v roce 2025?

Jaké ETF fondy mají nejlepší výnosy v roce 2025?

Chtěl bych se zeptat, jaké ETF fondy by mohly mít nejlepší výnosy v roce 2025. Zajímám se o investice a slyšel jsem, že ETF jsou skvělou alternativou k tradičním akciím. Ale jak to vlastně funguje? Jak vybírat správné ETF, abych maximalizoval své zisky? Myslím si, že je důležité sledovat trendy na trhu a rozumět tomu, co ovlivňuje výkonnost těchto fondů. Zajímají mě hlavně fondy zaměřené na technologie nebo obnovitelné zdroje energie, ale nevím, jestli je to dobrá cesta. Jaké máte zkušenosti? Měli jste někdo nějaký ETF fond, který vás překvapil svojí výkonností? A co říkáte na diversifikaci? Je lepší investovat do několika různých ETF nebo se soustředit na jeden konkrétní? Rád bych slyšel názory ostatních a možná i tipy, co sledovat při výběru těchto investic. Děkuji za každou radu!

129 slov
1.3 minut čtení
20. 4. 2024
Oldřich Jiránek
Oldřich Jiránek

No, tak já ti řeknu, že ETF jsou fakt super způsob, jak investovat. Když mluvíš o technologiích nebo obnovitelných zdrojích, to je teď hodně trendy. Ty fondy mají často slušný výnosy, ale je dobrý mít na paměti, že to může kolísat. Co se týče výběru, asi bych koukal na fondy s nízkými poplatky a s dobrou historií výnosů. Diversifikace je určitě důležitá, takže radši rozlož víc peněz do různých ETF než všechno do jednoho. Například víc fondů zaměřených na různé sektory nebo regiony. Já měl jednou ETF na obnovitelné energie a to mě fakt potěšilo, i když to někdy lítalo nahoru dolů. Sleduj trhy a buď v obraze ohledně novinek, třeba nějaké regulace nebo technologický pokrok může mít velkej vliv. Držím palce!

122 slov
1.2 minut čtení
6. 11. 2024
Václav Štěpánek
Václav Štěpánek

Tak hele, pokud hledáš ETF fondy s dobrými výnosy do roku 2025, zaměř se na technologie a obnovitelné zdroje. Tyhle sektory mají teď dost momentum. Můžeš zkusit třeba QQQ, co sleduje NASDAQ, nebo nějaké fondy jako iShares Global Clean Energy ETF, co jdou po zelené energii. Je dobrý mít v portfoliu mix – diversifikace je klíčová, takže radši investuj do víc fondů než jen do jednoho. Tím snížíš risk. Sledovat trh je fakt důležité, ale v konečným důsledku to chce taky trochu intuice a třeba i zapojení do komunity investorů. No a pokud jde o překvapení, tak pár lidí z mého okolí si vybralo ARK Invest fondy a ti byli hodně nadšení. Tak snad to pomůže!

116 slov
1.2 minut čtení
13. 12. 2024
Bohumil Bílek
Bohumil Bílek