Jak zjistím, které NFT mají hodnotu? Co sledovat při výběru?
Slyšel jsem hodně o NFT a jak jsou populární, ale jak vlastně zjistit, které z nich mají skutečnou hodnotu? Je to hodně zmatené, protože na trhu je tolik různých projektů a umělců. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní faktory, které bych měl sledovat při výběru NFT, aby mi to pomohlo udělat správné rozhodnutí. Měl bych se zaměřit na renomé umělce nebo spíš na to, kolik lidí už daný NFT vlastní? A co třeba komunita okolo určitého projektu? Je důležité, aby byla aktivní a angažovaná? Zajímá mě také, jestli hraje roli rarita nebo unikátnost díla, když se rozhodujeme o investici do NFT. Jaké další aspekty bych měl vzít v úvahu – třeba historie prodeje nebo trendy v oblasti digitálního umění? Jak poznám, jestli je investice do NFT dobrý nápad nebo jen módní vlna? Rád bych slyšel názory zkušenějších investorů a jejich doporučení, co vše sledovat před tím, než se ponořím do světa NFT. Jak se dá vůbec odhadnout potenciální růst hodnoty nějakého konkrétního NFT? Jaké tipy máte pro někoho, kdo s tímto trhem teprve začíná?