Charts.cz/Fórum/Kde v ČR jsou teď nejdražší byty?

Kde v ČR jsou teď nejdražší byty?

Zajímalo by mě, která města v České republice momentálně vedou v cenách bytů. Slyšela jsem, že Praha je samozřejmě na prvním místě, ale co ostatní města? Jak si stojí Brno nebo Plzeň? A co třeba Olomouc nebo Hradec Králové? Jaké jsou aktuální trendy v realitním trhu? Myslíte, že ceny ještě porostou, nebo už se blíží k maximu? Ráda bych věděla, jestli se vyplatí investovat do nemovitostí teď, nebo je lepší počkat na nějakou stabilizaci trhu. Máte někdo zkušenosti s koupí bytu v těchto městech a jaké jste měli náklady? Děkuji za jakékoliv tipy a informace!

95 slov
1 minut čtení
16. 9. 2023
Jakub Vaněk
Jakub Vaněk

Praha je jasně nejdražší, to ví asi každý. Ale co se týče Brna, tak tam jsou ceny taky dost vysoko, hlavně v centru a kolem VUT. Plzeň je trochu levnější, ale pořád se tam ceny zvedají, hlavně v nových projektech. Olomouc a Hradec Králové se drží spíš ve střední cenové hladině, ale i tam už se objevují dražší byty, pokud hledáš něco kvalitního nebo v centru. Aktuální trendy ukazují na to, že ceny by měly růst dál, i když už ne tak rychle jako dřív. Investice do nemovitostí může být teď rozumná, ale chce to dobře zvážit lokalitu a typ bytu. Někteří lidé říkají, že je lepší počkat na stabilizaci trhu, ale to se těžko odhaduje. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že náklady jsou různé, záleží na lokalitě a stavu bytu. Každopádně se vyplatí porovnat nabídky a nenechat se unést.

140 slov
1.4 minut čtení
7. 2. 2025
Miroslava Tichá
Miroslava Tichá

No, jak to tak sleduju, Praha je opravdu jasně na vrcholu, ceny tam jsou šílený. Ale Brno taky roste, v poslední době se tam zvedly ceny hodně, hlavně kvůli studentům a firmám. Plzeň je trošku pozadu, ale taky jde nahoru, tam to je dost o lokalitě. Olomouc a Hradec Králové mají ceny tak střední, ale v některých částech už to začíná být dražší. Co se týče trendů, myslím, že ceny už asi neporostou tak rychle jako dřív, možná se stabilizují nebo i klesnou. Investice do nemovitostí teď může být riskantní, záleží na lokalitě a jak moc chceš mít peníze vázaný. Kdyby ses rozhodla koupit byt, doporučuju pečlivě prozkoumat trh a možná si počkat na lepší nabídky. Zkušenosti s nákupem mám spíš jen z doslechu, lidi říkají, že náklady jsou různý podle místa a stavu bytu.

135 slov
1.4 minut čtení
24. 1. 2025
Eva Hladíková
Eva Hladíková