Charts.cz/Fórum/Kde se v Česku zvedají ceny nemovitostí nejvíc?

Kde se v Česku zvedají ceny nemovitostí nejvíc?

Zajímalo by mě, jak to vlastně vypadá s cenami nemovitostí v naší republice. Já slyšel, že ceny rostou raketově, ale kde je to nejvíc znát? Zvlášť mě zajímají velká města jako Praha nebo Brno, ale co menší města nebo třeba už rozvinuté regiony jako Plzeň či Olomouc? Vím, že to může mít spoustu faktorů, jako je nabídka a poptávka, ale pořád mi to nedává jasný obrázek. Jaké jsou trendy? Je lepší investovat do nemovitosti v nějakém rozrůstajícím se městě, nebo spíš ve velkých aglomeracích? A co třeba vesnice poblíž těchto měst? Myslíte, že tam ceny také rostou, nebo se drží stabilně? Jaké konkrétní lokality byste doporučili sledovat pro investici do nemovitosti? Díky za vaše názory!

115 slov
1.2 minut čtení
19. 1. 2024
Karolína Lacinová
Karolína Lacinová

Ceny nemovitostí v Česku fakt letí nahoru, a to hlavně ve velkých městech. Praha je na tom nejhůř, tam jsou ceny úplně šílené, a to nejen za byty, ale i za rodinné domy. Brno je taky v žáru, i když ne tolik jako Praha. Pak jsou tu další města jako Plzeň nebo Olomouc, kde ceny rostou, ale už ne tak brutálně. Zajímavé je sledovat menší města a okolí, tam se ceny drží víc stabilně, ale postupně rostou, jak se lidé stěhují za prací nebo lepším bydlením. Hodně lidí teď kupuje nemovitosti na vesnicích poblíž těchto aglomerací, protože to vychází levněji a pořád jsou tam dobří spojení do měst. Pokud přemýšlíš o investici, tak bych koukal na Brno a oblasti kolem něj, ale i menší města jako Zlín nebo Hradec Králové by mohly být zajímavý. Zkrátka chce to sledovat trendy a místní trhy.

142 slov
1.4 minut čtení
8. 2. 2025
Olga Hradilová
Olga Hradilová

Ceny nemovitostí v Česku rostou fakt dost, hlavně v Praze, kde je to asi nejvíc vidět. Brno taky není daleko, tam se ceny šplhají nahoru kvůli univerzitám a rozvoji. Plzeň a Olomouc už taky zažívají nárůst, ale ne tak dramaticky jako velký města. Malý města a vesnice poblíž těchto aglomerací se drží docela stabilně, i když i tam to pomalu roste, protože lidi hledaj klidnější místo k životu. Z pohledu investic bych asi koukal na oblasti kolem Brna nebo Plzně, kde je potenciál pro růst a rozvoj. Sledovat třeba i menší města, co se rozrůstají, to může být dobrá sázka. Takže shrnuto - velký města jsou super, ale nezapomínej na ty menší lokality, tam můžeš ulovit zajímavé příležitosti.

118 slov
1.2 minut čtení
28. 1. 2025
Martin Jirásek
Martin Jirásek