Kdy je nejlepší čas nakupovat ETF?
Často mě napadá, kdy vlastně nastává ten pravý okamžik pro nákup ETF. Četl jsem spoustu článků a diskuzí o tom, jak je důležité sledovat tržní trendy a vyhodnocovat situaci, ale pořád mám pocit, že to není úplně jednoduché. Mám na mysli různé faktory, které by mohly ovlivnit rozhodnutí o koupi – jako například sezónnost trhu, ekonomické zprávy nebo i osobní finanční situace. Je lepší kupovat, když trh klesá, nebo naopak v době, kdy se všechno zdá být v zelených číslech? Někde jsem slyšel, že průměrování nákupních cen může pomoci vyrovnat tyto výkyvy, ale jak to vlastně funguje v praxi? Dále mě zajímá, jestli je lepší investovat pravidelně a dodržovat takový plán nebo se snažit chytit nějakou "správnou" příležitost. Jaké jsou názory ostatních investorů na toto téma? Kdy jste nakupovali vy a co vám pomohlo učinit rozhodnutí? Chtěl bych znát také názory na to, jak moc je důležité mít přehled o vývoji konkrétních sektorů nebo regionů, do kterých investujete. Je totiž mnoho různých typů ETF a každý může reagovat jinak na aktuální události. Jak jste se vlastně rozhodovali vy? Je tu někdo, kdo má s tímto tématem více zkušeností a mohl by mi přiblížit, co byste doporučili?