Co mám brát v úvahu při výběru ETF pro diversifikaci portfolia?
Když přemýšlím o investicích, stále se vracím k otázce, co všechno bych měl zohlednit při výběru ETF. Vím, že diversifikace portfolia je důležitá, ale jak vlastně zjistit, které ETF jsou pro mě to pravé? Dívám se na různé aspekty jako jsou náklady spojené s ETF, ale jak moc je to důležité? Měli bychom brát v úvahu také to, jaký je podkladový index a jakým způsobem ETF sleduje jeho výkon? A co třeba likvidita? Jak zjistit, jestli je ETF dostatečně likvidní, abych se nemusel bát o své investice? A co když chci investovat do konkrétních sektorů nebo regionů? Jak vybrat správné ETF, které mi poskytnou expozici na trhu, který mě zajímá? Mohu se spolehnout na historickou výkonnost ETF jako ukazatel, nebo to může být zavádějící? Rád bych také věděl, jak důležitá je správná strategie rebalancování mého portfolia a jak často bych měl přehodnocovat výběr ETF. Jak se tedy orientovat v tom množství informací a různých produktů na trhu? Každý říká něco jiného a já jsem z toho trochu zmatený. Je tu někdo, kdo by mi mohl přiblížit základní principy a klíčové faktory, které bych měl brát v úvahu při volbě ETF pro své investiční portfolio?