Jak zjistit, které ETF jsou nejlepší pro dlouhodobé investice?
Zajímám se o investice a poslední dobou se hodně mluví o ETF, ale vlastně nevím, jak vybrat ty nejlepší pro dlouhodobé investice. Je jasné, že chci něco, co mi přinese stabilní výnosy a nebude to riskantní, ale kde začít? Jaké faktory bych měl brát v úvahu? Mám se zaměřit na náklady, jako jsou poplatky za správu, nebo je důležitější zhodnocení a historická výkonnost? Co třeba diverzifikace portfolia - je lepší sázet na široké indexy nebo se soustředit na specifické sektory? A co když chci investovat do konkrétních oblastí, jako jsou technologie nebo obnovitelné zdroje energie? Jak zjistit, které ETF v těchto oblastech jsou nejvýhodnější? Jak moc je důležitý objem obchodování a likvidita ETF? O některých jsem slyšel, že mají nízkou volatilitu, což zní dobře pro dlouhodobé držení. Zároveň bych rád věděl o nějakých rezistencích vůči inflaci, protože s tím se teď hodně spekuluje. Takže pokud máte nějaké tipy nebo doporučení, jak na to jít a kde najít spolehlivé informace, budu moc vděčný. Děkuji!