Charts.cz/Fórum/Jaké jsou hlavní výhody investování do NFT v mém portfoliu?

Jaké jsou hlavní výhody investování do NFT v mém portfoliu?

Nedávno jsem se začal zajímat o svět digitálních aktiv a narazil jsem na koncept NFT, což mě přivedlo k otázce ohledně jejich přínosu pro moje investiční portfolio. Možná si říkáte, co jsou vlastně ty NFT a proč by měly být součástí mé investiční strategie. Slyšel jsem, že některé NFT se prodávají za miliony dolarů a že trh s nimi roste rychlostí blesku, ale co to vlastně znamená pro běžného investora? Jaké konkrétní výhody mohou NFT přinést mému portfoliu? Mohou skutečně přispět k diverzifikaci, nebo je to jen další trend, který brzy vyprchá? Zajímalo by mě, zda existují nějaké specifické případy úspěšných investic do NFT, které by mohly sloužit jako příklad pro ostatní. Je také důležité vědět, jaká rizika s investováním do NFT souvisejí a jak je mohu zmírnit. Jak mám tedy začít? Mám vůbec investovat do NFT, když mám již rozložení svého portfolia zaměřeného na tradiční aktiva jako akcie a nemovitosti? Chci se ujistit, že moje investice budou mít smysl a že do nich vkládám své peníze s rozmyslem. Pokud byste mohli sdílet své názory a zkušenosti s tímto tématem, byl bych moc vděčný! Akorát bych rád věděl, jestli je lepší investovat do NFT jako jednotlivých kusů nebo se zaměřit na nějaké kolekce. Jaký je váš pohled na budoucnost NFT a jejich místo v moderním investičním světě?

217 slov
2.2 minut čtení
25. 6. 2022
Petra Košťálová
Petra Košťálová

Investování do NFT může mít pár výhod, ale je fajn mít na paměti, že to je dost spekulativní oblast. Hlavně si říkám, že NFT můžou diversifikovat portfolio, protože přinášejí něco jiného než tradiční akcie nebo nemovitosti. Je pravda, že některé kousky se prodávají za šílený prachy, což dává naději, že i menší investice mohou přinést slušný zisk. Navíc NFT mají unikátní vlastnosti jako vlastnictví digitálního umění nebo meme, což může být pro někoho lákavé.

Příklady úspěšných investic jsou docela známe – třeba CryptoPunks nebo Bored Ape Yacht Club udělaly hodně lidí bohatými. Ale zároveň je tam riziko – trh s NFT je dost volatilní a může se lehce otočit. Proto je dobrý mít rozumnou strategii a neinvestovat víc, než jsi ochotnej ztratit.

Pokud jde o to, zda investovat do jednotlivých NFT nebo kolekcí, já bych doporučil raději kolekce. Ty mají větší potenciál růstu a jsou už víc zavedené. Budoucnost NFT vypadá zajímavě, zejména s ohledem na metaverse a digitální umění. Ale jak jsem říkal, buď opatrný a prostě si to promysli.

170 slov
1.7 minut čtení
21. 3. 2024
Filip Bečka
Filip Bečka

Investování do NFT může mít pár výhod, ale jako všechno, co je nové, má to i svá rizika. Hlavní výhoda je určitě diverzifikace portfolia. Když už máš akcie a nemovitosti, NFT ti můžou přidat něco originálního. Můžeš mít umění, hudbu nebo dokonce virtuální pozemky. Někdy se tyhle digitální věci prodávají za šílené částky, takže potenciál zisku je tam velký.

Ale pozor, trh s NFT je dost volatilní a můžeš snadno přijít o prachy. Je dobré si udělat průzkum a koukat na úspěšné projekty nebo známé umělce. Většinou je lepší investovat do kolekcí než jednotlivých kusů, protože to může nabídnout větší stabilitu.

Co se týče budoucnosti, těžko říct. Někteří říkají, že NFT zůstanou a budou se vyvíjet, jiní se obávají, že je to jen bublina. Takže pokud do toho jdeš, měj na paměti rizika a investuj jen to, co si můžeš dovolit ztratit.

140 slov
1.4 minut čtení
11. 10. 2024
Andrea Hlaváčová
Andrea Hlaváčová