Charts.cz/Fórum/Kde najdu seznam nejlepších dividendových akcií na rok 2023?

Kde najdu seznam nejlepších dividendových akcií na rok 2023?

Slyšel jsem, že dividendové akcie jsou skvělým způsobem, jak si zajistit nějaký pravidelný příjem a investovat do budoucnosti. Rád bych věděl, kde se dá najít aktuální seznam těch nejlepších dividendových akcií pro rok 2023. Zajímá mě, které společnosti nabízejí nejvyšší výnosy z dividend a jaké jsou jejich reputace na trhu. Je důležité vědět, jestli se jedná o stabilní firmy s dlouhou historií vyplácení dividend, nebo jestli jsou to spíš nové, riskantnější možnosti, které by mohly přinést větší výnosy, ale také větší riziko. Také bych ocenil, kdyby mi někdo mohl doporučit nějaké dobré webové stránky nebo zdroje, kde bych mohl tyto informace najít. Hledám něco spolehlivého a dobře zpracovaného, co by mi mohlo pomoct udělat informované rozhodnutí ohledně mých investic. Děkuju za všechny tipy a rady!

125 slov
1.3 minut čtení
4. 7. 2022
Vladimíra Beranová
Vladimíra Beranová

Tady je pár tipů, kde najdeš seznamy dividendových akcií pro 2023. Zkus weby jako Yahoo Finance nebo MarketWatch, tam mají docela dobré přehledy a analýzy. Další možnost je Seeking Alpha, tam se často diskutuje o dividendových akciích a najdeš tam i doporučení od různých investorů. Pokud chceš něco víc specializovaného, tak se podívej na Dividend.com, mají tam hodně informací o firmách, který vyplácejí dividendy a jejich historii. Zajímej se o společnosti s dlouhou historií vyplácení dividend, to obvykle znamená menší riziko. Ale samozřejmě, vždycky je dobré si udělat vlastní výzkum a zvažovat i ty novější firmy, pokud jsi ochotný riskovat pro vyšší výnosy. Hlavně buď opatrný a neinvestuj jen na základě výnosů z dividend, ale koukni i na celkovou stabilitu firmy.

121 slov
1.2 minut čtení
20. 6. 2024
Jindřiška Zichová
Jindřiška Zichová

Takže, pokud hledáš seznam nejlepších dividendových akcií pro rok 2023, doporučuji mrknout na pár webů. Například Yahoo Finance nebo Seeking Alpha mají často aktualizované seznamy a analýzy. Je dobré se dívat po firmách, co mají stabilní historii vyplácení dividend, jako jsou třeba Johnson & Johnson nebo Procter & Gamble. Tyhle společnosti mají obvykle solidní reputaci a jejich dividendy jsou relativně bezpečné.

Taky můžeš zkusit stránky jako Morningstar nebo Simply Safe Dividends, kde najdeš hodnocení rizika u různých akcí. Při hledání si dej pozor na dividendový výnos, protože vysoký výnos může být lákavý, ale často to znamená větší riziko. Takže si vždycky udělej domácí úkoly a prostuduj si, jak si firma vede a jestli má stabilní cash flow.

A pokud chceš něco víc interaktivního, fóra jako Reddit mohou mít zajímavé tipy od lidí, co sledují trh. Držím palce s investicemi!

137 slov
1.4 minut čtení
10. 10. 2023
Eva Kopalová
Eva Kopalová