Co jsou to NFT a jak se liší od klasických investic?
Nedávno jsem narazil na pojem NFT a musím přiznat, že mě to dost zaujalo. Jako někdo, kdo se trochu zajímá o investice, se mi vždycky líbily klasické věci jako akcie nebo nemovitosti, ale tento nový fenomén mi přijde jako něco úplně jiného. Můžete mi prosím vysvětlit, co přesně jsou NFT? Slyšel jsem, že jde o nějaké digitální umění nebo sběratelské předměty, ale moc tomu nerozumím. Jak je možné, že něco, co lze kopírovat, může mít takovou hodnotu? A jak se vlastně liší od tradičních investic? Když investujete do akcií nebo třeba do nemovitostí, tak máte nějaký fyzický aktivum nebo podíl v něčem hmatatelném. Ale co když koupím NFT – vlastně co to mám? Jak funguje jejich hodnota a proč by pro mě mohlo být zajímavé do nich investovat? Zajímalo by mě také, jestli je možné na tom vydělat peníze jako na klasických investicích, nebo je to spíš jen trend a risk? Rád bych se dozvěděl více o tom, jak funguje trh s NFT a proč bych měl brát v úvahu tuto novou formu investice v porovnání s tím, co už znám. Jaké jsou rizika a výhody? Děkuji za jakékoliv informace!