Charts.cz/Fórum/Jak můžu začít s investováním do kryptoměn?

Jak můžu začít s investováním do kryptoměn?

Zvažuji, že bych se pustil do investování do kryptoměn, ale vůbec nevím, jak začít. Je toho tolik, co je potřeba vědět, a mám pocit, že se v tom ztrácím. Chtěl bych se zeptat, na co všechno si dát pozor, když chci investovat do bitcoinu nebo jiných altcoinů. Jaké jsou nejlepší platformy pro nákup a prodej? Měl bych se registrovat na nějaké burze, nebo existují i jiné možnosti? A co peněženky? Mám si pořídit hardware peněženku nebo stačí online verze? Jak zjistím, které kryptoměny mají potenciál a na co se soustředit při výběru? Vím, že je to vysoce volatilní trh a já mám strach, že ztratím peníze. Jaké strategie byste doporučili pro začátečníky? A jaké jsou nejčastější chyby, kterým bych se měl vyhnout? Bude mi stačit jen pár stovek na začátek, nebo je lepší investovat větší částku? Jak dlouho bych měl čekat na návratnost investice? Děkuji za každou radu a tipy.

150 slov
1.5 minut čtení
17. 5. 2023
Blanka Kříčková
Blanka Kříčková

Takže, když chceš začít s investováním do kryptoměn, doporučuju nejdřív si udělat základní praxi. Hlavně se informuj, čti články, sleduj YouTube kanály – tam najdeš spoustu lidí, co o tom mluví. Co se týče burz, Binance a Coinbase jsou fakt populární a snadné na používání. Na začátek ti stačí pár stovek, klidně začni s menší částkou, abys neměl velký stres.

Peněženky jsou důležitý téma. Pokud plánuješ investovat větší částky a dlouhodobě držet, tak hardware peněženka je lepší volba pro bezpečnost. Online peněženky jsou fajn na rychlé transakce, ale nejsou tak bezpečné.

Při výběru kryptoměn se zaměř na projekty s dobrou komunitou a technologickou základnou. Sleduj novinky a trendy ve světě krypto, protože to dost ovlivňuje cenu. A hlavně, nezapomeň na rozumnou strategii – třeba DCA (průměrování nákupní ceny), což znamená kupovat pravidelně místo toho, abys čekal na nejlepší moment.

Co se chyb týče, vyhýbej se FOMO (strach z promeškání) a neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit. A ohledně návratnosti – to je dost individuální, měj na paměti, že krypto je hodně volatilní a může trvat měsíce nebo roky, než uvidíš slušný zisk. Takže klid a trpělivost!

185 slov
1.9 minut čtení
28. 3. 2024
Lukáš Kubík
Lukáš Kubík

Investování do kryptoměn může být dost chaotický, ale pár tipů ti může pomoct. Nejprv si vyber burzu, třeba Binance nebo Coinbase, kde se dá snadno nakupovat a prodávat. Registrace je jednoduchá, ale nezapomeň si ověřit účet, to je důležitý. Co se týče peněženek, doporučuji mít kombinaci – online (např. Exodus) pro rychlé transakce a hardware (Trezor nebo Ledger) pro větší částky, to je bezpečnější.

Když vybíráš kryptoměny, sleduj komunitu, trendy a co se děje na trhu. Bitcoin je samozřejmě základ, ale dívej se i na altcoiny s potenciálem. Důležité je investovat jen to, co si můžeš dovolit ztratit, protože trh je fakt volatilní. Na začátek stačí pár stovek, hlavně si to rozmysli a neskoč do toho po hlavě.

Strategie pro začátečníky? Hlavně nedělej paniku při poklesech a neinvestuj do něčeho, čemu nerozumíš. Čas na návratnost? To záleží na trhu, ale měj na paměti, že kryptoměny jsou běh na dlouhou trať. A vyhni se chybám jako FOMO (fear of missing out) nebo slepému kopírování ostatních. Buď trpělivý a studuj.

166 slov
1.7 minut čtení
7. 10. 2023
Dominik Kovařík
Dominik Kovařík