Kryptoměny nebo akcie? Co je lepší volba pro investice?
Jsem dost zmatený ohledně toho, kam investovat svoje peníze. Všude slyším o kryptoměnách, jak jsou ziskové a že se vyplatí do nich investovat. Na druhou stranu, akcie jsou tradičním způsobem, jak investovat už dlouhou dobu a spousta lidí na nich vydělala. Ale co je vlastně lepší? Měli bychom se pustit do rizikovějších kryptoměn, které mohou dramaticky kolísat? Četl jsem, že bitcoin a ethereum zažívají šílené výkyvy, což mě nutí přemýšlet o tom, jestli to není příliš riskantní. Na druhou stranu akcie také nejsou bez rizika. Odpovídá to ale nějakým trendům? Jak to vypadá s návratností investic v dlouhodobém horizontu? Jaký máte názor na diverzifikaci mezi akcie a kryptoměny? Není lepší mít portfolio, které zahrnuje obojí? A co NFT? Slyšel jsem, že to může být další způsob, jak zhodnotit peníze. Co byste doporučili někomu, kdo chce začít investovat a neví, kde začít? Je lepší jít do bezpečnějších akcií nebo zkusit štěstí s kryptoměnami, i když o nich moc nevím? Jaké máte zkušenosti s oběma možnostmi?