Jak vlastně fungují decentralizované finance a co to znamená pro moje investice?
Zdravím všechny! Nedávno jsem zaslechl něco o decentralizovaných financích, nebo jak se tomu říká DeFi, a musím říct, že jsem z toho trochu zmatený. Co vlastně znamená, že jsou finance decentralizované? Jak to funguje, když se říká, že si mohu půjčovat peníze nebo investovat bez toho, abych musel chodit do banky? Je pravda, že to může být levnější než tradiční bankovní služby? Může mi někdo vysvětlit, jaké technologie se za tím skrývají? Bude to mít nějaký vliv na hodnotu mých aktuálních investic? Mám se bát, že pokud nebudu sledovat tento trend, přijdu o příležitosti nebo dokonce o peníze? Jaké jsou rizika spojená s DeFi projekty a jak se mohu ochránit před podvody v této oblasti? Zajímá mě také, jestli se vyplatí investovat do kryptoměn v rámci DeFi a pokud ano, tak které platformy jsou považovány za nejspolehlivější? Měl bych se snažit vytvořit nějaký pasivní příjem pomocí těchto nových příležitostí, nebo je lepší zůstat u tradičních metod investování? Jaké máte zkušenosti vy ostatní? Rád bych slyšel názory a rady od lidí, kteří mají s DeFi už nějaké zkušenosti. Děkuji!