Charts.cz/Fórum/Kolik různých kryptoměn bych měl mít v portfoliu?

Kolik různých kryptoměn bych měl mít v portfoliu?

Už nějakou dobu sleduji svět kryptoměn a přemýšlím, jaké by bylo nejlepší nastavení mého portfolia. Zajímalo by mě, kolik různých kryptoměn je vlastně rozumné mít. Četl jsem, že diverzifikace je klíčová, ale kolik je už příliš? Je dobré mít třeba jen pár silných projektů jako Bitcoin a Ethereum, nebo by mělo být více altcoinů? Jak se rozhodnout, které projekty za to stojí? Vím, že trh s kryptoměnami je extrémně volatilní a některé kryptoměny mohou rychle ztratit na hodnotě. Také jsem slyšel o strategii HODL versus aktivní obchodování - má to vliv na počet různých mincí, které bych měl mít? Co si o tom myslíte vy? Jaké máte zkušenosti s vašimi portfolii? Kolik různých kryptoměn doporučujete mít pro začátečníka, který chce minimalizovat riziko a zároveň mít šanci na zisk? Je lepší mít 5 stabilních mincí nebo 15 různých altcoinů? Děkuji za vaše názory!

142 slov
1.4 minut čtení
13. 4. 2023
Vlastimil Dostál
Vlastimil Dostál

Podle mě je fajn mít tak 5-10 různých kryptoměn v portfoliu, aby ses vyhnul riziku. Bitcoin a Ethereum jsou jasné volby, ale pak můžeš přidat pár altcoinů, které máš na oku. Hlavně si ale dej pozor na projekty s reálnou hodnotou a dobrou komunitou, ne jen na nějaké hype coiny. Pokud plánuješ HODL, tak ti stačí méně mincí, ale pokud chceš obchodovat, možná budeš potřebovat víc. Osobně bych se vyhnul mít 15 různých altcoinů, to už se může těžko sledovat. Takže začni s pár stabilními mincemi a časem můžeš rozšiřovat, když si budeš jistější. Držím palce!

96 slov
1 minut čtení
6. 3. 2022
Lukáš Beran
Lukáš Beran

Rozhodování o počtu kryptoměn v portfoliu je vážná věc, a je dobrý mít v tom jasno. Příliš moc různých altcoinů může vést k rozptýlení a těžko se tím vším procházet. Hlavně pro začátečníka bych doporučil zaměřit se na 5 až 7 kvalitních projektů - něco jako Bitcoin, Ethereum, možná pár dalších solidních altcoinů, co mají už nějakou historii a komunitu.

Diverzifikace je sice důležitá, ale je dobré mít na paměti, že ne všechny projekty přežijí nebo se vyplatí. Pokud se cítíš lépe s menším počtem mincí, které dobře znáš a rozumíš jim, může to být lepší cesta než mít 15 různých coinů, o kterých víš prd.

Pokud plánuješ HODL, tak tím spíš se soustřeď na stabilnější projekty a vyhni se extrémnímu spekulování. Zkus sledovat trend a novinky v krypto světě, aby jsi věděl, co se děje. Ale pořád měj na paměti, že volatilita je tady jak na houpačce, takže i s tou diverzifikací to chce trošku citu.

157 slov
1.6 minut čtení
26. 10. 2021
Denisa Adamcová
Denisa Adamcová