Charts.cz/Fórum/Jak začít s diverzifikací v kryptu?

Jak začít s diverzifikací v kryptu?

Zajímalo by mě, jak vlastně začít s diverzifikací v kryptoměnách? Všiml jsem si, že hodně lidí říká, že je důležité mít portfolio rozložené napříč různými aktivy, ale jak to udělat v praxi? Mám už nějaké bitcoiny a ethery, ale slyšel jsem o dalších projektech jako jsou DeFi tokeny nebo NFT, a tak se ptám, jestli bych měl investovat i do těchto oblastí. Jak zjistit, které altcoiny mají potenciál a jak rozdělit své investice mezi různé typy kryptoměn? Měli byste mít třeba nějaký poměr mezi hlavními kryptoměnami a těmi menšími, což mi přijde jako dobrý nápad, ale jaký poměr je optimální? A co když se některé z těchto investic nevyplatí? Jak minimalizovat ztráty a ochránit svůj kapitál? Taky bych rád věděl, jestli existují nějaké konkrétní strategie nebo nástroje, které by mohly pomoci s analýzou jednotlivých kryptoměn. Je lepší sledovat trendy na trhu nebo se spolehnout na fundamentální analýzu? Rád bych se dozvěděl víc o tom, jak správně přistupovat k diverzifikaci a co všechno to obnáší. Dík za každou radu!

168 slov
1.7 minut čtení
19. 4. 2021
Miroslav Rada
Miroslav Rada

Diverzifikace v kryptoměnách je fakt důležitá, jo. Hlavně pokud už máš BTC a ETH, tak si můžeš zkusit i další altcoiny, třeba DeFi nebo NFT. Zjistit, které projekty mají potenciál, chce čas – sleduj komunity, jejich roadmaps a co dělají. Můžeš si taky nastavit poměr mezi stabilními kryptoměnami a riskantnějšími altcoiny, třeba 70/30 nebo 60/40, podle toho jak moc jsi ochotný riskovat.

Když nějaká investice nevyjde, tak je dobré mít stop-loss nastavený, aby ses vyhnul velkým ztrátám. K těm analýzám – kombinuj technickou analýzu s fundamentální. Sledování trendů na trhu je fajn, ale nezapomeň na zprávy a novinky kolem projektů. Existují různé nástroje jako CoinMarketCap nebo Dune Analytics, které ti můžou pomoct s daty a statistikama. Takže se do toho pusť, zkoušej a uvidíš, co ti sedí.

126 slov
1.3 minut čtení
14. 4. 2023
Elena Janková
Elena Janková

Nejlepší způsob jak začít s diverzifikací je mít rozum a neinvestovat všechno do jedné věci. Když už máš BTC a ETH, tak to je dobrý základ. Můžeš zkusit přidat altcoiny, ale vybírej pečlivě. Dobrý nápad je podívat se na projekty, které mají silný tým, reálné využití a aktivní komunitu. DeFi a NFT bys měl brát s rezervou, protože to je dost volatilní. Co se týče poměru, tak třeba 60% v BTC/ETH a zbytek do altcoinů může fungovat, ale záleží na tvém rizikovém profilu.

Pokud se nějaká investice nevyplatí, tak je důležité mít plán na vystoupení – stanovit si hranici ztrát nebo cílovou cenu, kde prodáš. Sleduj trh a nezapomínej na fundamentální analýzu – to ti pomůže pochopit, co se děje. Můžeš zkusit použít různé analytické nástroje jako CoinMarketCap nebo DeFi Pulse pro sledování trendů a statistik. Nezapomeň si udělat vlastní výzkum a nevěř jen tomu, co ti někdo říká. Drž se svého plánu a buď trpělivý.

155 slov
1.6 minut čtení
13. 6. 2024
Štěpán Skála
Štěpán Skála