Jak začít s diverzifikací v kryptu?
Zajímalo by mě, jak vlastně začít s diverzifikací v kryptoměnách? Všiml jsem si, že hodně lidí říká, že je důležité mít portfolio rozložené napříč různými aktivy, ale jak to udělat v praxi? Mám už nějaké bitcoiny a ethery, ale slyšel jsem o dalších projektech jako jsou DeFi tokeny nebo NFT, a tak se ptám, jestli bych měl investovat i do těchto oblastí. Jak zjistit, které altcoiny mají potenciál a jak rozdělit své investice mezi různé typy kryptoměn? Měli byste mít třeba nějaký poměr mezi hlavními kryptoměnami a těmi menšími, což mi přijde jako dobrý nápad, ale jaký poměr je optimální? A co když se některé z těchto investic nevyplatí? Jak minimalizovat ztráty a ochránit svůj kapitál? Taky bych rád věděl, jestli existují nějaké konkrétní strategie nebo nástroje, které by mohly pomoci s analýzou jednotlivých kryptoměn. Je lepší sledovat trendy na trhu nebo se spolehnout na fundamentální analýzu? Rád bych se dozvěděl víc o tom, jak správně přistupovat k diverzifikaci a co všechno to obnáší. Dík za každou radu!