Mám investovat do státních nebo korporátních dluhopisů v této nejisté době?
Přemýšlím o tom, jestli bych měl koupit státní nebo korporátní dluhopisy, ale mám pocit, že teď je tolik nejistoty na trhu. Všude kolem nás se mluví o inflaci, zvyšování úrokových sazeb a dokonce o možném hospodářském poklesu. Když se podívám na státní dluhopisy, připadá mi to jako bezpečnější volba, protože jsou kryté státem a obvykle nabízejí stabilní výnos. Ale zase víme, že s nízkým výnosem nemusím mít moc šancí udržet krok s inflací. Na druhou stranu korporátní dluhopisy mohou nabídnout vyšší výnosy, ale s tím přichází i větší riziko. Co když firma zkrachuje nebo se dostane do problémů? Jak se mám rozhodnout mezi těmito dvěma možnostmi? Je lepší mít diverzifikované portfolio, v němž by byly jak státní tak korporátní dluhopisy, nebo byste doporučili zaměřit se jen na jednu z těchto kategorií? A co si o tom myslíte vy? Jak přistupujete k investicím do dluhopisů v době, kdy je tolik nejasností? Mám strach, jak by změny na trhu mohly ovlivnit mé investice a chtěl bych slyšet názory ostatních ohledně toho, co je teď rozumné udělat.