Jak poznám, které dluhopisy jsou teď nejlepší investice?
V poslední době se čím dál tím více zajímám o investice do dluhopisů, ale jsem trochu ztracený. Jak vlastně poznat, které dluhopisy jsou teď ty nejlepší investice? Mám na mysli nejen státní dluhopisy, ale i korporátní a jiné typy. Jaké faktory by měly ovlivnit moje rozhodování? Co všechno bych měl sledovat, abych se ujistil, že investuji rozumně a minimalizuji riziko? Je důležité věnovat pozornost úrokovým sazbám, nebo se mám zaměřit na ratingové agentury a jejich hodnocení? A co třeba ekonomické ukazatele – jak moc ovlivňují výnosy dluhopisů? Jak poznám, jestli je daný dluhopis podhodnocený nebo nadhodnocený? Zajímalo by mě také, jestli hrají roli trendy v oblasti udržitelnosti a ESG investic při výběru dluhopisů. Také bych chtěl vědět, jestli existuje nějaký způsob, jak získat aktuální informace a analýzy ohledně nejlepších dluhopisových investic. Může mi někdo doporučit nějaké webové stránky nebo aplikace, které sledují trh s dluhopisy? Všem předem děkuji za rady a tipy, určitě mi to hodně pomůže ve vyhledávání správných investičních příležitostí.