Charts.cz/Fórum/Jak začít se stakingem kryptoměn?

Jak začít se stakingem kryptoměn?

Už nějakou dobu se zajímám o kryptoměny a poslední dobou jsem slyšel hodně o stakingu a tom, jak může být skvělým způsobem, jak si vydělat pasivní příjem. Ale nevím, jak vlastně začít. Co všechno musím udělat, abych mohl začít stakovat? Jaké kryptoměny jsou pro staking nejlepší a kde je vůbec můžu koupit? Zajímá mě, jestli jsou nějaké poplatky s tím spojené a jak dlouho obvykle trvá, než začnu vidět nějaké zisky. Také mě zajímá, jestli je staking bezpečný a co když se hodnota kryptoměny sníží během doby, kdy ji budu stakovat. Je lepší stakovat přes burzy nebo raději přes peněženky? A co když chci stakovat více různých měn najednou? Mám si to různě rozdělit nebo to všechno dát na jedno místo? Určitě bych ocenil, kdyby mi někdo mohl poskytnout nějaké tipy, nebo dokonce doporučit konkrétní projekty, které by za to stály. Děkuju za každou radu a informaci!

147 slov
1.5 minut čtení
17. 8. 2022
Alena Hladíková
Alena Hladíková

Staking je fajn, pokud chceš vydělávat pasivně. Začni tím, že si vybereš kryptoměny, které chceš stakovat. Mezi oblíbené patří Ethereum 2.0, Cardano nebo Polkadot. Tyhle měny najdeš na většině burz jako Binance nebo Coinbase. Po koupě si je můžeš přesunout do peněženky, která podporuje staking, třeba Exodus nebo Ledger.

S poplatky počítej, třeba za převod na burze a možná i za staking v peněžence. Zisky můžou přijít docela rychle, ale záleží na konkrétní měně a jejím výkonu. Bezpečnost závisí na tom, kde stakuješ – burzy jsou pohodlnější, ale peněženky ti dávají víc kontroly.

Co se týče rozdělování měn, je to na tobě. Můžeš to rozdělit mezi různé projekty nebo stakovat všechno na jednom místě. Jen si dej pozor na diverzifikaci, aby ses vyhnul velkým ztrátám, pokud jedna měna klesne. Takže jo, zkuste to a hodně štěstí!

134 slov
1.3 minut čtení
6. 10. 2024
Olga Bezděková
Olga Bezděková

Staking je fajn způsob, jak si přivydělat, ale chce to trochu přípravy. Prvně si musíš vybrat, co chceš stakovat. Dobrý volby jsou třeba Ethereum 2.0, Cardano nebo Polkadot. Tyhle měny mají solidní staking výnosy a jsou dost populární. Můžeš je koupit na většině burz jako Binance nebo Coinbase.

Pokud jde o poplatky, tak ty se lišej podle burzy a taky podle toho, jakou peněženku používáš. Některé burzy ti vezmou procento z výnosů, když stakuješ přes ně. Když si vybereš peněženku, jako je třeba Ledger nebo Exodus, tak většinou můžeš stakovat bez velkých poplatků, ale musíš mít na paměti, že to může být složitější.

Zisky se obvykle začnou objevovat během několika týdnů až měsíců. Ale máš pravdu, že hodnota kryptoměny může klesnout a tím pádem tvoje investice bude mít menší hodnotu. Takže je dobrý mít na paměti riziko.

Co se týče toho, jestli stakovat přes burzu nebo peněženku – záleží na tobě. Peněženka ti dá větší kontrolu a obvykle nižší poplatky, ale burzy jsou jednodušší a rychlejší pro začátečníky.

Jestli chceš stakovat víc měn najednou, tak doporučuju si to rozdělit. Mít všechno na jednom místě může být riskantní. Každopádně je dobrý mít nějaký plán a neinvestovat všechny peníze do jedný měny. Ať se daří!

199 slov
2 minut čtení
18. 1. 2025
Nikola Jedličková
Nikola Jedličková