Charts.cz/Fórum/Investice do NFT pro mladé lidi - co bych měl vědět?

Investice do NFT pro mladé lidi - co bych měl vědět?

Zajímám se o investice do NFT, ale jsem mladý a mám spoustu otázek. První, co mě napadá, je jak vůbec začít? Slyšel jsem, že NFT jsou něco jako digitální umění nebo sběratelské kousky, ale jaké jsou vlastně výhody investování do nich? Je to riskantní? Jak fungují ty platformy, kde se NFT prodávají, a jak poznám, co má hodnotu a co ne? Zaslechl jsem o různých umělcích a tvůrcích, kteří prodávají své dílo jako NFT a dostávají za to velké částky, ale jak to celé funguje? Kde se vlastně berou ceny těchto digitálních předmětů a jaký je trh s nimi? Mám také strach z toho, že bych mohl přijít o peníze. Jak mohu minimalizovat riziko při investování do NFT? Měly by mě zajímat nějaké specifické projekty nebo trendy v této oblasti? A co ochrana mojí investice? Je možné i u NFT získat pasivní příjem, nebo je to jen jednorázová investice? Děkuji za všechny rady a doporučení!

155 slov
1.6 minut čtení
25. 8. 2024
Anna Marešová
Anna Marešová

Investice do NFT můžou bejt zajímavý, ale fakt si dej pozor! Začni tím, že se podíváš na platformy jako OpenSea nebo Rarible, tam se prodávají většinou digitální umění a sběratelský kousky. Výhody? Můžeš mít něco unikátního, co jiný nemaj, ale ceny můžou být dost volatilní. Je to riskantní, jo, ceny můžou jít nahoru i dolů a hodně záleží na trendu a poptávce.

Co se týká hodnoty, sleduj umělce, který sou populární nebo maj svojí komunitu. Trendy se mění rychle, takže buď v obraze. Riziko můžeš snížit tím, že investuješ menší částky do různých projektů místo jednoho velkýho.

Pokud jde o pasivní příjem, tak to je spíš rarita, ale některý projekty nabízejí staking nebo royalties z prodeje. Ochrana investice je těžký téma – mít dobrou peněženku a zabezpečení je základ. Takže shrnuto: výzkum, diverzifikace a buď opatrnej.

136 slov
1.4 minut čtení
13. 6. 2021
Karel Hrdý
Karel Hrdý

Investice do NFT může být zajímavá, ale je to dost riskantní, takže opatrně. Začni tím, že se podíváš na NFT platformy jako OpenSea nebo Rarible. Tam se prodávají digitální umění a sběratelské kousky, ale ceny jsou dost proměnlivé. Většinou platíš v kryptoměnách jako Ethereum. Využij čas na to, abys pochopil, co je za jednotlivými NFT – sleduj trendy a umělce. Před koupí si zjisti historii prodeje a poptávku po daném díle.

Pokud chceš minimalizovat riziko, investuj jen malé částky a diversifikuj – nekupuj jen jedno NFT, ale radši víc různých projektů. Co se týče pasivního příjmu, některé NFT umožňují staking nebo royalties z prodejů, ale to není pravidlo.

Sleduj komunity na sociálních sítích, tam se dozvíš o novinkách a trendech. Pamatuj si, že hodnoty NFT mohou hodně kolísat, takže buď připraven na možné ztráty. Rozhodně to ber jako dlouhodobější hru a ne rychlý zisk.

142 slov
1.4 minut čtení
29. 8. 2024
Veronika Šebestová
Veronika Šebestová