Co hledat při koupi NFT, aby se to vyplatilo?
Při zvažování koupi NFT mě zajímá, na co všechno bych měl dávat pozor, abych se vyhnul špatným investicím. Přemýšlel jsem nad tím, jak důležitý je výběr platformy, na které se tyto digitální umělecké kousky prodávají. Existují nějaké konkrétní lokace nebo trhy, které byste doporučili? A co kvalita samotného díla? Má smysl investovat do něčeho, co není dostatečně známé, nebo bych se měl soustředit na díla od renomovaných umělců? Zajímá mě také, jak moc je důležitá komunita okolo jednotlivých NFT projektů. Je fakt, že silná a aktivní komunita může znamenat větší potenciál pro budoucí růst hodnoty? A co historie prodeje? Jak moc by měly zajímat předchozí ceny a transakce daného NFT? Mám také obavy ohledně autentičnosti a práv na užívání. Co bych měl zkontrolovat, abych si byl jistý, že kupuji originál a ne nějakou kopii? Nakonec, je dobré mít nějakou strategii pro to, kdy a jak NFT prodávat, nebo je lepší investovat s dlouhodobým cílem bez ohledu na krátkodobé fluktuace trhu? Rád bych slyšel názory a rady od zkušenějších investorů v této oblasti.