Charts.cz/Fórum/Doporučte prosím stabilní firmy s dividendami na rok 2025

Doporučte prosím stabilní firmy s dividendami na rok 2025

Zdravím všechny investory a nadšence do financí! Rád bych se na vás obrátil s dotazem ohledně investování do akcií. Plánuji do roku 2025 investovat do stabilních firem, které nabízejí pravidelné a spolehlivé dividendy. Vím, že je důležité vybírat společnosti s dobrým záznamem a historií vyplácení dividend, ale nevím, jaké konkrétní firmy by mohly být pro mě nejlepší volbou. Můžete mi doporučit nějaké firmy, které mají solidní základnu a jsou známy svými stabilními dividendami? Zajímají mě především firmy, které se nebojí krize a mají dlouhodobou perspektivu. Jaké faktory bych měl při výběru těchto firem zohlednit? A máte někdo zkušenosti s investováním do takových společností? Jaký je váš názor na současný trh a jaké trendy vidíte pro rok 2025? Určitě bych ocenil jakékoliv tipy nebo doporučení od zkušenějších investorů. Děkuji předem za vaše rady!

132 slov
1.3 minut čtení
30. 11. 2024
Jindřich Procházka
Jindřich Procházka

Zdravím, hele, co se týče stabilních firem s dividendami, tak bych určitě koukal na nějaké velké korporace s dlouhou historií. Například Coca-Cola a Procter & Gamble jsou známý tím, že vyplácejí dividendy i v těžkých časech. Pak je tu třeba Johnson & Johnson nebo 3M – ty mají taky solidní záznam. Nezapomeň na technologický sektor, tam bys mohl zkusit Apple nebo Microsoft, i když ti nesou tak vysoké dividendy.

Při výběru se koukej na věci jako poměr vyplacených dividend k zisku, stabilita příjmů a celkový ekonomický zdraví firmy. Je dobrý mít na paměti i to, jak firma reaguje na krize – jestli dokáže udržet cash flow během těžkých časů.

Trh vypadá dost proměnlivě, ale dlouhodobě tyhle stabilní firmy obvykle přežijou a dividenda se neztratí. Držím palce při výběru! A pokud najdeš něco zajímavého, dej vědět.

135 slov
1.4 minut čtení
21. 12. 2024
Eva Bezděková
Eva Bezděková

Zdravím, pokud hledáš firmy s dobrou historií vyplácení dividend a stabilními základy, doporučil bych se podívat na známé společnosti jako Johnson & Johnson, Procter & Gamble nebo Coca-Cola. Tyhle firmy mají dlouhou historii a v krizích se většinou drží dobře. Další zajímavou možností by mohla být třeba 3M nebo PepsiCo.

Když vybíráš, zaměř se na ukazatele jako je výnos z dividendy, poměr výplaty dividend a samozřejmě i celkovou finanční stabilitu firmy. Důležité je také sledovat, jak se firma chová v těžkých obdobích a jaké má plány do budoucna. Trendy pro rok 2025 můžou být dost ovlivněné ekonomickou situací, takže si dej pozor na makroekonomické ukazatele a sektorové změny.

Mám zkušenosti s investováním do dividendových akcií a většinou to funguje dobře – pokud člověk vybírá rozumně a diverzifikuje. Hodně štěstí!

129 slov
1.3 minut čtení
17. 12. 2023
Stanislav Dobeš
Stanislav Dobeš