Charts.cz/Fórum/Jaké akcie mají letos nejvyšší dividendové výnosy?

Jaké akcie mají letos nejvyšší dividendové výnosy?

Zajímalo by mě, jaké akcie letos vynikají vysokými dividendovými výnosy. Slyšel jsem, že některé společnosti opravdu lákají investory na štědré dividendy, a rád bych věděl, které to jsou. Uvažuju o tom, že bych do takových akcií investoval, protože pasivní příjem je pro mě důležitý. Vím, že některé firmy pravidelně vyplácejí dividendu a některé dokonce zvyšují své výnosy rok od roku, ale těžko se mi hledají konkrétní tipy. Sleduji trh a chtěl bych se zaměřit na stabilní společnosti s dobrou historií vyplácení dividend. Také by mě zajímalo, jestli existují nějaké obory, které mají tendenci mít vyšší dividendové výnosy než jiné. Je to třeba v oblasti utilit nebo financí? Můžete mi doporučit nějaké konkrétní akcie nebo zdroje informací, kde bych mohl zjistit více? Rád bych měl větší přehled o tom, co se aktuálně děje na trhu s dividendovými akciemi.

137 slov
1.4 minut čtení
21. 10. 2023
Alena Vobořilová
Alena Vobořilová

Dividendy jsou fakt důležitý, když chceš mít pasivní příjem. V poslední době se mluví o několika akciích, co mají fakt vysoké výnosy. Zkus se podívat třeba na akcie společností jako AT&T nebo Altria, tyhle firmy maj dlouhou historii vyplácení dividend a často lákají investory svými výnosy. Dobrý jsou i utility jako NextEra Energy nebo Duke Energy, tam bývají stabilní dividendy. V oblasti financí se zase doporučuje Wells Fargo nebo JPMorgan Chase, ty to taky umějí s dividendama. Obecně platí, že sektory jako utilitky a finance mají tendenci mít vyšší dividendové výnosy než jiné obory. Pokud chceš víc info, zkus třeba Yahoo Finance nebo Seeking Alpha, tam je spousta analýz a tipů na akcie s vysokými dividendami. Sleduj tyhle trendy a můžeš najít dobrý příležitosti na investice.

126 slov
1.3 minut čtení
21. 1. 2025
Romana Šimková
Romana Šimková

Když se díváš na akcie s vysokými dividendovými výnosy, tak určitě zvažuj firmy v sektoru utilit, zdraví nebo financí. Tyhle obory mají tendenci mít stabilní příjmy a pravidelně vyplácet dividendy. Například akcie jako AT&T nebo Verizon poskytují docela lákavé dividendové výnosy. Pak tu máš také Coca-Colu nebo Procter & Gamble, co se hodně snaží udržet stabilitu vyplácených dividend.

Určitě doporučuji kouknout na různé weby jako Seeking Alpha nebo Yahoo Finance, kde najdeš aktuální přehledy a tabulky s dividendovými výnosy. Je dobré sledovat i historii zvyšování dividend, to ti dá představu o stabilitě těch firem. Takže pokud hledáš pasivní příjem, tyhle tipy by ti mohly pomoct.

105 slov
1.1 minut čtení
1. 12. 2024
Markéta Koutná
Markéta Koutná