Jaké jsou hlavní výhody investování do zlatých ETF?
V poslední době se hodně mluví o investování do různých aktiv a jedním z těch, co mě zajímají nejvíc, jsou zlaté ETF. Zajímalo by mě, jaké vlastně mají hlavní výhody. Je to vůbec dobrý nápad? Slyšel jsem, že investice do zlata může být skvělým způsobem, jak diverzifikovat portfólio a ochránit se před inflací, ale chtěl bych vědět víc. Jak fungují ta ETF a proč by si je měl člověk vybrat místo fyzického zlata? Je to pravda, že je to méně problematické, když jde o uchovávání a bezpečnost? A co likvidita? Mám pocit, že s ETF je to jednodušší, ale chci si být jistý. Zajímá mě také, jaké jsou náklady spojené s těmito investicemi. Jsou poplatky za správu vysoké? A co daně? Může mi někdo vysvětlit, jak to všechno funguje? Taky by mě zajímalo, jestli je investování do zlata v současné ekonomické situaci opravdu výhodné nebo jestli se spíš vyplatí podívat po něčem jiném. Jaké máte zkušenosti s investováním do zlatých ETF? Myslíte, že je to cesta pro každého investora, nebo je to spíš pro ty, co mají už nějaké znalosti a zkušenosti? Děkuju za každý názor.