Proč bych se měl vyhnout dluhopisům?
Myslím, že dluhopisy jsou považovány za bezpečnou investici, ale přemýšlím, jestli to opravdu platí i dnes. V poslední době jsem viděl spoustu lidí, kteří mluví o tom, že by se měli zaměřit spíš na akcie nebo dokonce kryptoměny, protože ty přinášejí větší výnosy. Takže mě zajímá, proč bych měl být opatrný vůči dluhopisům? Co se vlastně stane, když investuji do dluhopisů v porovnání s jinými možnostmi? Je pravda, že úrokové sazby rostou a to může znamenat, že ceny dluhopisů klesají? Jak moc se to projeví na mém portfoliu? A co inflace? Mám pocit, že když inflace roste, tak mi výnosy z dluhopisů nemusí stačit na pokrytí ztráty kupní síly. Opravdu bych měl brát v úvahu všechny tyto faktory? Taky jsem slyšel názory, že dluhopisy jsou v dnešní době zastaralé a lidé by se měli orientovat na něco modernějšího a perspektivního jako jsou kryptoměny nebo NFT. Je to pravda? Jaké jsou skutečné rizika spojená s investováním do dluhopisů? Měli byste se jim tedy vyhnout úplně nebo existuje nějaký typ dluhopisu, který by mohl být stále zajímavý? Co říkáte na tohle všechno?