Jak poznám, že je DeFi projekt spolehlivý?
V poslední době se hodně mluví o decentralizovaném financování, neboli DeFi. Je to vlastně takový nový trend v oblasti investic, který slibuje zajímavé výnosy a větší kontrolu nad vlastními financemi. Ale jak poznat, jestli je konkrétní DeFi projekt skutečně spolehlivý? Mám na mysli to, že s tolika novými projekty, které se objevují každý den, je těžké se orientovat a zjistit, co má smysl a co je jen další scam. Existují nějaké konkrétní metriky nebo signály, které bych měl sledovat? Například jak důležitá je whitepaper a co by v něm mělo být? Nebo bych měl zkoumat tým za projektem? Jak moc je důležité, aby měli předchozí zkušenosti v oboru? A co komunity kolem těchto projektů? Jak moc by měly být aktivní a jakou roli hrají recenze a názory uživatelů? Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké známé varovné signály, které by mě měly odradit od investice do určitého projektu. A co regulace? Mělo by mě zajímat, jak projekt dodržuje právní normy v oblasti kryptoměn? Prostě bych rád dostal nějaké tipy a rady, jak rozpoznat solidní DeFi projekt od těch pochybnějších. Vím, že risk je v investicích vždycky přítomný, ale rád bych se vyhnul zbytečným ztrátám. Díky za jakékoli rady!