Charts.cz/Fórum/Kde hledat nejlepší DeFi projekty na dlouhodobé investice?

Kde hledat nejlepší DeFi projekty na dlouhodobé investice?

Přemýšlím, jak se dostat k těm nejlepším DeFi projektům, které by mohly být dobrou příležitostí pro dlouhodobé investice. V poslední době se hodně mluví o decentralizovaných financích a já se snažím zjistit, kde mám vlastně začít. Je spousta různých platforem a projektů, ale jak poznat, které z nich stojí za to? Měl bych sledovat nějaké specifické ukazatele, jako je objem obchodování nebo velikost komunity? Něco mi říká, že by bylo dobré podívat se na projekty s jasným a prověřeným týmem, ale jak to udělat efektivně? Co třeba sociální sítě a fóra – bývá tam nějaký dobrý buzz kolem nových projektů? Jakou roli hrají analytické nástroje a různé weby zaměřené na kryptoměny? A co třeba audit smart kontraktů, je to klíčový faktor? Rád bych slyšel vaše názory a tipy. Kde tedy hledáte vy? Jaké zdroje využíváte pro sledování novinek v DeFi prostoru? Myslíte si, že jsou nějaké konkrétní platformy nebo komunity, které bych měl mít na radaru? Děkuji za každý tip!

160 slov
1.6 minut čtení
17. 5. 2022
Dominik Jirka
Dominik Jirka

Kde hledat DeFi projekty na dlouhodobý investice? Zkus se podívat na platformy jako CoinGecko nebo CoinMarketCap, tam najdeš hodně informací o různých projektech a jejich tržních datech. Taky je dobrý sledovat Twitter a Reddit, tam se často objeví buzz kolem nových projektů. Nezapomeň na Telegram komunity, kde můžeš pokecat s lidmi, co už do toho šli.

Co se týče ukazatelů, sleduj objem obchodování, likviditu a velikost komunity, to ti dá hodně informací o tom, jak je projekt zdravý. A jasně, prověřený tým je základ – když mají dobrou historii v kryptu nebo DeFi, je to plus.

Audit smart kontraktů? Určitě důležitej faktor! Když se něco neauditne, může to být risky. Takže dej pozor na projekty, co prošly auditem od důvěryhodných firem. No a nakonec – nekupuj všechno slepě, udělej si vlastní research a nedávej do toho víc, než si můžeš dovolit ztratit.

142 slov
1.4 minut čtení
3. 12. 2023
Božena Soukupová
Božena Soukupová

Kde hledat DeFi projekty? Mě osobně se osvědčilo pár míst. Prvně bych koukal na CoinGecko nebo CoinMarketCap, tam máš přehled o objemech a tržních kapacitách. Důležité jsou i komunity, takže sledovat Reddit nebo Telegram skupiny konkrétních projektů je super. Vždycky je dobrý kouknout na Twitter, tam se dozvíš spoustu novinek a buzz kolem projektů.

Taky si dej pozor na týmy, zkus zjistit, kdo za projektem stojí a jaké mají záznamy. Audity smart kontraktů jsou hodně důležitý – pokud je projekt nezávisle auditořený, to je plus. Další věc – zkus se podívat na DeFi Pulse, ukazuje to aktuální trendy v DeFi sektoru.

No a pak jsou tu analytické nástroje jako Dune Analytics nebo Nansen, ty ti dají víc dat o chování uživatelů. Sleduj i novinky z různých blockchainových fór nebo Medium články – tam často najdeš zajímavé info o nových projektech a trendech.

Takže ve zkratce: objemy obchodování, tým, audit smart kontraktů a aktivní komunita. A hlavně buď opatrný a nedělej unáhlený rozhodnutí!

161 slov
1.6 minut čtení
2. 9. 2023
Michal Strnad
Michal Strnad