Můžu použít DeFi pro generování pasivního příjmu?
Slyšel jsem, že DeFi, což je zkratka pro decentralizované finance, se stává čím dál tím populárnější jako způsob, jak generovat pasivní příjem. Ale jak to vlastně funguje? Mám na mysli, jestli je možné využívat různé platformy a protokoly v DeFi k tomu, abych si vybudoval nějaký stabilní příjem bez toho, abych musel neustále sledovat trhy nebo obchodovat. Zajímalo by mě, jestli je to bezpečné, nebo jestli existují nějaké rizika, na která bych si měl dávat pozor. Jaké konkrétní metody nebo strategie v DeFi byste doporučili pro pasivní příjem? Například slyšel jsem o likviditních poolích a stakingu, ale nejsem si úplně jistý, jak to přesně funguje a co všechno potřebuji k tomu, abych se do toho pustil. Funguje to lépe než tradiční investice, jako jsou akcie nebo nemovitosti? A co se týče výnosů – jaké mám očekávat? Je to opravdu tak snadné jako vložit peníze a jen čekat na výplaty? Také bych rád věděl, jestli je lepší začít s menšími částkami a postupně se učit, než investovat větší sumy hned na začátku. Jak dlouho trvá obvykle vydělat nějaké peníze pomocí DeFi? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a názory na tento způsob investování.