Jak začít s DeFi a co potřebuju vědět?
Zajímá mě, jak se vlastně dostat do světa DeFi. Je to pro mě úplně nový koncept a mám spoustu otázek. Kde vůbec začít? Slyšel jsem spoustu věcí o decentralizovaných financích a vím, že to může být skvělá příležitost, ale také se bojím, že se v tom všem ztrátím. Co všechno bych měl vědět před tím, než se do toho pustím? Jaké jsou klíčové pojmy, které by měly být jasné? Myslíte, že bych měl rovnou investovat do nějakých kryptoměn, nebo je lepší nejdřív získat nějaké zkušenosti a vzdělání v této oblasti? Mám obavy z toho, jak fungují decentralizované burzy a co to vlastně znamená pro moji bezpečnost. Jaký typ peněženky bych měl použít a jak se liší hotwallet od coldwallet? Je nutné mít nějaký technický background nebo je to přístupné i pro úplné nováčky? Dále by mě zajímalo, jaké jsou rizika s tím spojená? Četl jsem něco o impermanent loss a dalších typech rizik, ale nejsem si jistý, co všechno to obnáší. Budu potřebovat nějaké speciální dovednosti nebo nástroje k tomu, abych mohl sledovat své investice? A co komunitní projekty a DAO? Jak to celé funguje? A poslední dotaz - existují nějaké osvědčené zdroje informací nebo kurzy, které byste doporučili, abych se lépe orientoval v tomto dynamickém světě financí? Díky za každou radu!