Proč kryptoaktiva tolik kolísají s ekonomickými zprávami?
Zajímalo by mě, proč se vlastně ceny kryptoměn tak dramaticky mění pokaždé, když se objeví nějaká ekonomická zpráva nebo novinka. Mám na mysli třeba oznámení o inflaci, úrokových sazbách nebo i politické události. Vždycky to vypadá jako by se na trhu s kryptoměnami zvedla nějaká vlna paniky nebo euforie, a ceny pak skáčou nahoru a dolů jako na horské dráze. O co vlastně jde? Je to snad tím, že investoři jsou nervózní a reagují na každou drobnost? Nebo je to něco jiného? Jak moc ovlivňuje například situace na tradičním akciovém trhu kryptoměny? Je pravda, že kryptoměny jsou víc citlivé na zprávy než jiný typ aktiv? Co si o tom myslíte? Zajímají mě názory lidí, kteří sledují trh s kryptoměnami pravidelně, ať už mají zkušenosti z dlouhodobého investování nebo jsou nováčky. Rád bych pochopil, jak se vlastně tvoří tyto obrovské výkyvy a co s nimi může udělat třeba nějaká pozitivní nebo negativní zpráva z ekonomiky. Dáváte do toho všechno a sledování těchto zpráv vás stresuje, nebo si spíš říkáte, že je to součást hry? Jak se vy osobně snažíte vyrovnat s tímto kolísáním?