Charts.cz/Fórum/Jak si vybrat nejlepší DeFi projekty na investici?

Jak si vybrat nejlepší DeFi projekty na investici?

Zajímalo by mě, jakým způsobem si vlastně můžu vybrat ty nejlepší DeFi projekty, do kterých bych mohl investovat. Je tady tolik různých možností a projektů, že se v tom začínám ztrácet. Existují nějaké konkrétní kritéria nebo metody, které by mi mohli pomoct rozklíčovat, co má smysl? Jak zjistit, které projekty mají reálný potenciál a které jsou jen bubliny nebo podvody? Dává smysl zkoumat tým, který za projektem stojí, nebo spíš sledovat jejich technologii a použití v praxi? Jak moc důležitá je komunita okolo projektu? Slyšel jsem něco o auditech a bezpečnostních protokolech, ale jak to vlastně funguje a proč bych to měl brát v potaz? Má někdo zkušenosti s tím, co se osvědčilo při výběru DeFi projektů? A co třeba rizika a volatility? Jak se s tím dá pracovat, když chci investovat dlouhodobě? Každý říká, že DeFi je budoucnost financí, ale jak se v tom neztratit a udělat chytré rozhodnutí? Rád bych slyšel názory všech, kdo už nějaké investice udělali alebo mají tipy na to, jak začít. Děkuji!

168 slov
1.7 minut čtení
11. 7. 2021
Jarmila Macková
Jarmila Macková

Jo, to je fakt těžký se v tom vyznat. Já bych začal tím, že se podíváš na tým za projektem. Když mají dobrou reputaci a zkušenosti v oboru, tak to je plus. Dále je důležitý zkoumat technologii – co ten projekt vlastně dělá, jestli má reálný využití a jakou má konkurenci. Komunita hraje taky velkou roli, když má projekt aktivní a angažovanou komunitu, většinou to znamená, že je o něj zájem a lidi v to věří.

Audity jsou taky zásadní – pokud projekt nemá auditovaný kód, tak bych byl hodně opatrnej. To ti dává aspoň nějakou jistotu, že tam nejsou velký bezpečnostní díry. A co se týče volatility, tak s tím musíš počítat a mít nastavený jasný plán, kdy prodávat nebo kupovat – nehrát si na hrdinu s emocema.

Dlouhodobě se vyplatí diversifikovat portfolio, investovat do několika různých projektů místo všech peněz do jednoho. A hlavně si dávej pozor na hype – když se něco strašně rozmáhá, často to může být bublina. Takže jo, dělej si domácí úkoly a buď opatrnej.

169 slov
1.7 minut čtení
7. 9. 2024
Božena Hradilová
Božena Hradilová

Při výběru DeFi projektů se zaměř na pár klíčových věcí. Hlavně si prostuduj tým za projektem - jestli mají zkušenosti a historii, ne nějaké anonymní vývojáře. Důležitá je taky technologie a jaký problém projekt řeší. Zjisti, jestli má reálnou aplikaci, nebo je to jen hype.

Sleduj komunitu kolem projektu, protože silná komunita často znamená větší podporu a zapojení uživatelů. Audity a bezpečnostní protokoly jsou fakt důležitý - zkontroluj, jestli projekt prošel nezávislým auditem, to může hodně napovědět o jeho bezpečnosti.

Rizika a volatilita jsou součástí DeFi, takže buď připraven na možné výkyvy cen. Diversifikace portfolia může pomoct snížit riziko. Pokud plánuješ investovat dlouhodobě, tak nepanikař při krátkodobých poklesech - sleduj spíš celkový trend. Nakonec, věř svému instinktu a dělej si vlastní výzkum, nespoléhej jen na doporučení ostatních.

125 slov
1.3 minut čtení
29. 10. 2024
Jakub Šťastný
Jakub Šťastný