Co by měl investor vědět o ekologických ETF?
Zajímalo by mě, co všechno obnáší investování do ekologických ETF. Jaké jsou vlastně ty výhody těchto fondů? Mám pocit, že v poslední době se hodně mluví o udržitelnosti a ekologii, takže bych chtěl vědět, jak to vlastně funguje v praxi. Jaké společnosti nebo sektory jsou zahrnuty v těchto fondech? Je dobré se na to dívat z pohledu výnosnosti nebo spíše z pohledu etiky? Zajímá mě, jestli se dá na ekologických ETF vydělat nějaké slušné peníze nebo jestli je to spíš záležitost pro ty, kdo chtějí podpořit určité hodnoty bez ohledu na zisk. A co třeba poplatky za správu těchto ETF? Jsou vyšší než u tradičních fondů? Může mi někdo vysvětlit, jaký mají ekologická ETF vliv na životní prostředí a co to znamená pro investory? Myslím, že je důležité vědět, jaké konkrétní kritéria firmy splňují, aby se dostaly do těchto fondů. A co si myslíte o budoucnosti ekologických investic? Myslíte si, že to je trend, který tu zůstane, nebo je to jen momentální záležitost? Děkuju za jakékoli informace a názory!