Charts.cz/Fórum/Myslíte, že NFT mají budoucnost jako investice?

Myslíte, že NFT mají budoucnost jako investice?

NFT, nebo nefungibilní tokeny, se staly v posledních letech hitem a mnozí investoři se ptají, zda mají skutečně potenciál jako dlouhodobá investice. Všichni víme, že trh s NFT rozkvetl a mnozí lidé již vydělali značné částky na prodeji digitálních umění nebo sběratelských předmětů. Ale co je za tímto fenoménem? Může se NFT stát stabilní součástí investičního portfolia, nebo jde jen o módní vlnu, která brzy pomine? Uvažoval jsem nad tím, jak rychle se tento segment trhu vyvíjí a jak snadno může vzrůstání ceny přitáhnout pozornost spekulantů. Například, když vidíme, že někteří lidé prodávají digitální obrázky za miliony dolarů, je to jasný signál zájmu. Ale je tento zájem zdravý a udržitelný? Jaká je vlastně skutečná hodnota těchto NFT? Může nějaký virtuální obrázek nebo video mít dlouhodobě hodnotu, nebo je to jen bublina čekající na prasknutí? A co technologie, která za nimi stojí – blockchain a decentralizace? Jak ovlivní budoucnost NFT trhy s uměním a sběratelskými předměty? Myslíte si, že NFT mohou přežít krize a zůstat relevantní i stále více konkurenčním prostředí? Je možné, že se z NFT stanou mainstreamové investice jako akcie nebo kryptoměny? Co si o tom myslíte vy? Věřili byste svým penězům v takovémto digitálním formátu?

197 slov
2 minut čtení
29. 12. 2023
Daniel Malík
Daniel Malík

NFT mají rozhodně zajímavou budoucnost, ale je to tak trochu na houpačce. Na jednu stranu vidíme, jak lidi investují do umění a sběratelských předmětů a za to platí šílené částky. To ukazuje, že o to je zájem, ale já si myslím, že je to dost spekulativní. Hodnota NFT se může rychle měnit a může to být fakt bublina.

Pro investice je důležitý trh a technologie za tím – blockchain dává určitou jistotu ohledně vlastnictví, ale co když se objeví nové trendy nebo technologie? Může se stát, že NFT nejsou udržitelné a zůstanou jen pro vybrané nadšence. Já osobně bych do toho neinvestoval moc peněz, pokud bych nevěděl přesně, co kupuju. Je to prostě riziko. Může se z toho stát mainstream, ale zatím to vypadá spíš jako módní vlna.

127 slov
1.3 minut čtení
10. 7. 2024
Dominik Horálek
Dominik Horálek

Já si myslím, že NFT můžou mít budoucnost, ale je to dost o tom, jak se to vyvine. Teď to vypadá jako obrovská bublina s těmi cenami za digitální umění a sběratelství. Na jednu stranu vidíme ten zájem a lidi, co na tom vydělávají, ale na druhou stranu se ptám, co se stane, až to začne klesat? Ta hodnota je dost subjektivní a závisí na tom, kolik lidí má zájem.
Technologie za tím, jako blockchain, má potenciál změnit trhy s uměním a sběratelskými předměty. Ale jestli se z NFT stanou mainstreamové investice jako akcie nebo kryptoměny, to fakt nevím. Zatím je to spíš taková spekulace a může to být riskantní investice. Takže pokud bys do toho šel, tak buď opatrnej a neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit.

129 slov
1.3 minut čtení
30. 1. 2024
Dana Stehlíková
Dana Stehlíková