Jak začít investovat do kryptoměn a co by mělo být v portfoliu?
V poslední době se hodně mluví o kryptoměnách a já bych chtěl vědět, jak vlastně začít s investováním do této oblasti. Je to pro mě úplně nové téma a mám z toho trochu strach, protože nevím, jestli bych měl investovat do Bitcoinu nebo do nějakých altcoinů, nebo jestli jsou dokonce nějaké bezpečné stablecoiny, do kterých bych se mohl pustit. Zajímalo by mě, jaké jsou nejdůležitější věci, na které bych si měl dávat pozor, když vyhledávám informace o různých projektech a jak si vlastně vybrat správnou burzu pro nákup kryptoměn. Také jsem slyšel o různých strategiích jako HODL nebo trading, ale nevím, co je pro začátečníka lepší. Mělo by v mém portfoliu být víc než jen pár známých kryptoměn? Jaké procento bych měl mít v Bitcoinu a jaké v dalších altcoinech? A co NFT, má smysl na to také investovat? Rád bych se podíval na nějaké konkrétní příklady úspěšných portfolií a co by v nich mělo být, abych měl jistotu, že to dělám správně. Opravdu bych ocenil nějaké rady a tipy od zkušenějších investorů, protože mám pocit, že se v tom všem ztrácím a chci se vyhnout zbytečným chybám. Jaký je váš názor na to, zda je lepší investovat do kryptoměn dlouhodobě nebo se spíš zaměřit na krátkodobé obchody? Jaký máte přístup k diverzifikaci portfolia v této oblasti? Děkuji za každou radu!