Charts.cz/Fórum/Jaké burzy mají nejnižší poplatky za trading?

Jaké burzy mají nejnižší poplatky za trading?

Zajímalo by mě, jaké burzy v současnosti nabízejí nejnižší poplatky za trading? Slyšel jsem, že poplatky mohou hodně ovlivnit ziskovost obchodování, a proto bych rád věděl, na co se zaměřit. Hlavně mě zajímají burzy, které jsou spolehlivé a bezpečné. Zkoušel jsem už pár různých platforem, ale někde si účtují fakt vysoké částky za transakce. Myslím, že i malé rozdíly v poplatcích mohou znamenat hodně pro mé celkové výsledky. Také nevím, jestli jsou lepší burzy pro kryptoměny, akcie nebo jiné investice. Jestli máte nějaké tipy nebo zkušenosti s burzami jako Binance, Kraken nebo třeba nějakými menšími platformami, budu rád za každou informaci. Jaké poplatky se vám osvědčily a na co si dát pozor? Děkuji předem za vaše odpovědi!

117 slov
1.2 minut čtení
20. 2. 2024
Tomáš Vyskočil
Tomáš Vyskočil

Takže, když mluvíme o burzách s nízkými poplatky, tak Binance je určitě jedna z nejznámějších. Mají dost nízké poplatky za trading a pokud používáš jejich BNB token, můžeš si je ještě snížit. Kraken taky není špatný, zvlášť na altcoiny. Co se týče akcií, tak třeba Robinhood je populární, protože má nulové poplatky, ale pozor na to, jak to dělají s daty.

Další burzy jako KuCoin nebo Bitfinex mají taky docela příznivé poplatky, ale zjisti si předem, jaké mají podmínky a jak je to s bezpečností. Vždycky je dobrý se podívat na recenze a zkontrolovat, jestli už tam nějaký lidé neměli problémy.

Někdy i ty menší platformy můžou nabídnout fajn podmínky a nižší poplatky, ale vždycky měj na paměti důležitost bezpečnosti. Takže radši udělej nějaký průzkum, než se rozhodneš. Jo a nezapomeň kouknout na poplatky za výběr peněz, to může taky hodně zamávat s tvým ziskem.

145 slov
1.5 minut čtení
12. 11. 2022
Bohumil Mašek
Bohumil Mašek

Jo, poplatky můžou fakt hodně ovlivnit, jak se ti obchoduje. Třeba Binance je jedna z nejznámějších a má dost nízké poplatky, zvlášť pokud používáš jejich token BNB. Kraken taky není špatnej, ceny jsou ok a maj širokou nabídku mincí. Potom je tu třeba FTX, ale tam teď nevím, jak to vypadá po tom všem, co se stalo.

Myslím, že většina velkých burz jako Coinbase má vyšší poplatky, hlavně pro začátečníky. Jestli chceš něco menšího, tak zkus třeba KuCoin nebo Bitstamp, ty jsou celkem spolehlivý a poplatky mají decentní. Taky se podívej na to, jestli jsou nějaký skryté poplatky za výběr nebo vklady, to ti může zkazit celkovou bilanci.

Vždycky si zjisti, co všechno ta burza nabízí a jestli máš možnost nějakých slev na poplatky při vyšším objemu obchodování. Drž se bezpečnejch platforem a předtím než něco uděláš, vždycky si to pořádně prověř. Hodně štěstí!

143 slov
1.4 minut čtení
26. 8. 2024
Jindřiška Kalousová
Jindřiška Kalousová