Charts.cz/Fórum/Investiční příležitosti v roce 2023?

Investiční příležitosti v roce 2023?

Zajímám se o investice a rád bych se zeptal, jestli v současné době existují firmy, které nabízejí zajímavé investiční příležitosti. Slyšel jsem, že trhy jsou teď dost volatilní a objevuje se spousta nových trendů, jako jsou kryptoměny nebo NFT, ale nevím, kde začít. Je lepší investovat do tradičních akcií, nebo naopak zkusit něco nového? Také mě zajímá, jestli jsou nějaké konkrétní sektory, které v poslední době vykazují dobrý růst. Co třeba reality? Myslíte, že je to stále bezpečná investice nebo už je ten trh přeplněný? Jak se na to díváte vy? Nenašel jsem moc informací o firmách, které by měly potenciál přinést dobré výnosy. Bylo by fajn vědět, jestli máte nějaké tipy nebo zkušenosti s konkrétními společnostmi. A co vy? Co je podle vás teď nejlepší investice? Děkuju za jakékoliv rady!

131 slov
1.3 minut čtení
28. 3. 2024
Jana Vrbová
Jana Vrbová

Investice v roce 2023 jsou fakt zajímavý téma. Volatilita trhů dává šanci, ale i rizikům. Kryptoměny a NFT jsou v kurzu, ale není to pro každého. Zkus se podívat na technologické akcie, tam je dost prostoru pro růst. Sektory jako obnovitelné zdroje nebo zdravotnictví taky slibují. Co se týče realit, tak to záleží na lokalitě, ale v některých městech už je fakt těžký najít dobrou investici. Můžeš zkusit investiční fondy nebo REITs, to může být méně rizikový způsob. Zkrátka, diversifikuj a sleduj trendy, možná narazíš na něco, co ti sedne. Hodně štěstí!

92 slov
0.9 minut čtení
4. 2. 2025
Eliška Dvořáčková
Eliška Dvořáčková

No, teď je to fakt divoký, co se investic týče. Kryptoměny a NFT jsou sice trendy, ale hrozně riskantní, takže pokud nechceš ztratit nervy, tak bych začal s něčím stabilnějším. Tradiční akcie jako tech firmy nebo zdravotnictví pořád ukazujou potenciál. Sektory jako obnovitelný zdroje nebo umělá inteligence taky rostou. Co se realit týče, tak tam je to dost o lokalitě. Některý města maj furt potenciál, ale v jiných to může být přeplněný a ceny už letí nahoru. Takže pokud do realit, tak asi víc do komerčních nemovitostí nebo něco, co má šanci na růst. Firmy? Zkus se podívat na nějaký startupy v techu nebo biotech, ale fakt si dej bacha na due diligence. V současný době je důležitý diversifikovat a nevsadit všechno na jednu kartu.

125 slov
1.3 minut čtení
10. 1. 2025
Andrea Burešová
Andrea Burešová