Charts.cz/Fórum/Jaké akcie byste doporučili koupit v květnu?

Jaké akcie byste doporučili koupit v květnu?

Zajímalo by mě, jaké akcie byste v současné době doporučili nakoupit, zejména v květnu. V poslední době sleduji trhy a zdá se mi, že se děje spousta zajímavých věcí. Mám pocit, že je teď ideální čas investovat, ale nejsem si jistý, které společnosti stojí za to zvažovat. Chtěl bych se zaměřit na firmy s dobrým potenciálem růstu, ale zároveň se nebojím riskovat s něčím trochu volatilnějším. Myslíte si, že jsou aktuálně nějaké technologie nebo třeba firmy z oblasti obnovitelných zdrojů, které by mohly být výhodné? A co třeba sektor zdravotnictví? Měl jsem na mysli i nějaké dividendové akcie, které by mohly poskytnout stabilní příjem. Jaké máte názory na aktuální trendy a jaké akcie byste doporučili investorům, kteří chtějí vstoupit do trhu právě teď? Rád bych slyšel vaše tipy a postřehy! Děkuju!

131 slov
1.3 minut čtení
14. 8. 2023
Marcela Mašková
Marcela Mašková

Pokud hledáš něco na investice v květnu, tak bych se podíval na technologie a obnovitelné zdroje. Například firmy jako Tesla nebo Enphase Energy mají zajímavý potenciál, zvlášť s tím, jak roste zájem o zelenou energii. Co se týče zdravotnictví, tak třeba společnosti jako UnitedHealth nebo Pfizer by mohly být solidní volbou, hlavně pokud sleduješ dividendy.

A nezapomeň na ETF, které kombinují více sektorů a snižují riziko. V současnosti je hodně trendů v oblasti AI a cloud computingu, tam by se mohla ukrývat budoucnost. Na druhou stranu, pokud chceš něco volatilnějšího, podívej se na menší tech firmy nebo startupy, ale tam je to samozřejmě riziko. Takže si udělej domácí úkol a zjisti co nejvíc informací o firmách, co tě zajímají a hlavně - neinvestuj víc, než si můžeš dovolit ztratit.

130 slov
1.3 minut čtení
20. 11. 2024
Karel Brabec
Karel Brabec

Květen je fajn měsíc na investice, zvlášť když se díváme na technologický sektor. Firmy jako třeba Tesla nebo Nvidia by mohly mít zajímavý potenciál, obzvlášť s tím, jak roste poptávka po elektromobilech a umělé inteligenci. U obnovitelných zdrojů zkus mrknout na společnosti jako NextEra Energy, mají dobré vyhlídky na růst s tím, jak se svět snaží přejít na zelenější energie.

Pokud hledáš dividendové akcie, tak bych doporučil třeba Coca-Colu nebo Procter & Gamble. Tyhle společnosti mají stabilní dividendy a dlouhou historii v oboru, což může poskytnout nějaký ten klid v portfoliu.

Sektor zdravotnictví je taky zajímavý, třeba Johnson & Johnson patří mezi ty bezpečné volby, i když teď jsou tam nějaké právní problémy. Ale obecně se dá říct, že pokud hledáš akcie se solidním růstem a zároveň jsi ochotný podstoupit nějaké riziko, zaměř se na technologie a obnovitelné zdroje. Každopádně vždycky doporučuji udělat si vlastní průzkum a nezapomínat na diverzifikaci. Takže hodně štěstí!

153 slov
1.5 minut čtení
6. 11. 2024
Renata Škodová
Renata Škodová