Charts.cz/Fórum/Které sektory ETF slibují nejlepší zisky v letošním roce?

Které sektory ETF slibují nejlepší zisky v letošním roce?

Zdravím všechny investory a nadšence do financí! Chtěl bych se vás zeptat, které sektory ETF podle vašeho názoru slibují nejlepší zisky v letošním roce? V poslední době se hodně mluví o tom, jak jsou technologie, zdravotnictví a obnovitelné zdroje energie na vzestupu, ale co třeba finance nebo spotřební zboží? Jaké máte zkušenosti s investováním do ETF a které konkrétní fondy byste doporučili? Myslíte si, že je dobrý nápad diverzifikovat portfolio mezi různé sektory, nebo byste raději vsadili na jeden slibný sektor? Také bych rád věděl, jak se na to díváte z pohledu aktuálních trendů na trhu a jaké faktory podle vás ovlivňují výkonnost těchto sektorů. Rád si poslechnu vaše názory a rady, protože chci udělat informované rozhodnutí. Díky!

118 slov
1.2 minut čtení
21. 6. 2022
Radka Balounová
Radka Balounová

Tak jo, co se týče ETF sektorů, tak letos je dost zajímavý pohled na technologie a obnovitelné zdroje. Ty technologie pořád jedou, ať už jde o AI nebo cloud, to asi neztrácí na významu. Zdravotnictví taky vypadá solidně, hlavně s tím stárnutím populace a potřebou nových léků. Ale finance? No, myslím, že tam bude hodně záležet na úrokových sazbách a celkovém ekonomickém klimatu. Spotřební zboží je zas takový mix; je to hodně o tom, jak lidi utrácejí. Mnoho lidí teď mluví o diverzifikaci, což je rozumné – mít portfolio rozložené mezi více sektorů může být lepší cesta, než vsadit všechno na jeden. Takže osobně bych šel asi radši do kombinace technologií a obnovitelných zdrojů a přidal něco ze zdravotnictví. To by mohlo držet krok s trendama. Ale samozřejmě, každý má jiný přístup k riziku. Co si myslíš ty?

138 slov
1.4 minut čtení
26. 4. 2024
Josef Kovařík
Josef Kovařík

Tak já bych asi vsadil na technologie a obnovitelné zdroje. Tyhle sektory teď fakt frčí, hlavně kvůli zeleným iniciativám a digitalizaci. Zdravotnictví to taky nemá špatné, ale tam to může být hodně závislé na regulacích a novinkách v léčivech. Finance mě tak nějak neberou, i když pokud se úrokové sazby zvednou, mohly by banky z toho vytěžit. Spotřební zboží? No, tam je to dost o ekonomice a inflaci. Diverzifikace mezi sektory mi přijde jako rozumný krok, protože s jedním sektorem nikdy nevíš, co se stane. Já osobně se dívám na ETF zaměřený na technologie a obnovitelné energie, jako je třeba QCLN nebo ICLN, ale doporučuju kouknout i na ty s širokým záběrem, no prostě si udělat domácí úkoly. Každopádně sledujte aktuální trendy a jak se vyvíjí trh! To je klíč.

130 slov
1.3 minut čtení
6. 8. 2024
Aleš Beneš
Aleš Beneš