Charts.cz/Fórum/Jaké ETF teď nejvíc frčí a jaké odvětví to jsou?

Jaké ETF teď nejvíc frčí a jaké odvětví to jsou?

Zajímalo by mě, co se teď děje v oblasti ETF, protože mám pocit, že je to jeden z nejlepších způsobů, jak investovat. Slyšel jsem, že některá ETF opravdu rostou a lákají investory, ale nejsem si jistý, které to přesně jsou. Myslíte, že je nějaké konkrétní odvětví, které v současnosti dominuje? Možná technologie nebo obnovitelné zdroje? Nebo něco jiného, co teď hýbe trhem? Rád bych věděl, co o tom víte. A jaké faktory ovlivňují popularitu těchto ETF? Je to trend nebo spíš dlouhodobý růst? Jak se na to díváte vy? V poslední době jsem také slyšel o různých strategiích investování do ETF a rád bych slyšel názory ostatních na to, co se vyplatí sledovat. Vím, že trhy jsou proměnlivé a situace se může rychle měnit, ale pokud máte nějaké tipy nebo přehled o aktuálních trendech, budu moc rád za každou radu. Díky!

141 slov
1.4 minut čtení
8. 11. 2023
Věra Janková
Věra Janková

Teďka fakt hodně frčí ETF zaměřený na technologie, jako jsou ty související s umělou inteligencí nebo kybernetickou bezpečností. Všichni se hrozně zajímají o to, jak AI mění trh, což táhne nahoru i ETF, co investují do firem, co tohle vyvíjejí. Pak jsou tu taky obnovitelné zdroje a udržitelnost – s tím, jak se zvyšuje tlak na ekologické iniciativy, tak lidi rádi investují do ETF zaměřených na solární a větrnou energii. To se teď hodně propaguje. Je to spíš trend, ale zdá se, že ten růst by mohl být dlouhodobější. Lidi pořád víc preferují ETF kvůli diversifikaci a nízkým poplatkům. Takže pokud přemýšlíš o investicích, tyhle sektory by měly stát za pozornost. Sledování trendů a novinek v oboru ti může hodně pomoct rozhodnout se, kam směrovat peníze.

126 slov
1.3 minut čtení
29. 2. 2024
Dana Jelínková
Dana Jelínková

Nedávno jsem si taky všiml, že ETF zaměřená na technologie a obnovitelné zdroje dost frčí. Hlavně ty, co investují do AI a čisté energie. Trh s technologiemi má pořád velký potenciál, lidi se snaží investovat do budoucnosti, takže to dává smysl. Taky vidím, že se hodně mluví o ETF na zdravotní péči, protože stárnoucí populace a pandemie posílily zájem o tento sektor.

Vlastně faktory jako ESG investice a udržitelnost hrají velkou roli v tom, co teď lidi kupují. Není to jen trend, spíš se to stává normou. Dlouhodobě se tyto oblasti vyplácí sledovat, protože mají zajištěný růst.

Pokud hledáš tipy, koukni se na fondy s nízkými náklady a dobrým historickým výkonem. A sleduj, co se děje v ekonomice a jaké jsou trendy v technologiích. To ti může hodně napovědět.

129 slov
1.3 minut čtení
10. 12. 2022
Nikola Janková
Nikola Janková