Jak poznat dobré NFT projekty bez zbytečných rizik?
V poslední době se hodně mluví o NFT (non-fungible tokens) a o tom, jak mohou představovat zajímavou investiční příležitost. Ale jak vlastně poznat, které projekty jsou ty pravé a které byste měli raději obcházet? Je to strašně matoucí, protože na trhu je tolik různorodých projektů – některé se zdají být skvělé, jiné zase velmi podezřelé. Co tedy hledat? Jaké faktory zohlednit při hodnocení potenciálu daného NFT projektu? Mám pocit, že je důležité zkoumat tým, který za projektem stojí. Jak se dá zjistit, zda mají dostatečné zkušenosti a úspěchy v oblasti blockchainu nebo umění? Zajímalo by mě také, co říkáte na samotný koncept projektu. Je to něco originálního, nebo se jedná jen o další kopii něčeho, co už tu bylo? Jak moc je důležité mít aktivní komunitu kolem projektu? Viděli jste někdy projekt, který neměl silnou komunitu a přesto uspěl? A co analytické nástroje, které nám mohou pomoci porovnat různé NFT projekty? Jaké používáte a jak moc jsou spolehlivé? Rád bych slyšel i vaše názory na to, jak se vyvarovat podvodům. Jak poznat signály, že se něco děje špatně? Dostáváte nějaké tipy od známých nebo sledujete influencery? Víte, jak se orientovat v tom, co je opravdové a co jen marketingový trik? Hrozně mě zajímá také názor na likviditu – jak rychle můžete prodat své NFT, pokud byste potřebovali hotovost? A nakonec – co si myslíte o dlouhodobých investicích do NFT ve srovnání s krátkodobým obchodováním? Jaký máte názor na volatilitu trhu a jak ji brát v potaz při investování do NFT? Doufám, že mi můžete poskytnout nějaké tipy a informace, které mi pomohou lépe se zorientovat v této rychle se měnící oblasti.