Charts.cz/Fórum/Které technologické akcie byste doporučili koupit na rok 2025?

Které technologické akcie byste doporučili koupit na rok 2025?

Zajímalo by mě, jaké technologické akcie byste doporučili koupit na rok 2025? V poslední době se hodně mluví o inovacích v oblasti umělé inteligence, cloud computingu a obnovitelných zdrojích, takže bych chtěl vědět, jestli máte nějaké tipy na společnosti, které by mohly mít v příštím roce dobrý výkon. Myslíte, že by stálo za to investovat do velkých hráčů jako jsou Apple nebo Microsoft, nebo se raději zaměřit na menší firmy, které rychle rostou? Jaké máte zkušenosti s technologickými start-upy? A co akcie zaměřené na kybernetickou bezpečnost? Je to stále perspektivní oblast pro investice? Také by mě zajímalo, jak sledujete aktuální trendy a novinky v technologickém sektoru, abyste se rozhodli, kdy a do čeho investovat. Hledám nějakou inspiraci a rád bych slyšel vaše názory a doporučení. Díky!

126 slov
1.3 minut čtení
20. 3. 2024
Ludmila Přibylová
Ludmila Přibylová

Když se díváš na technologie pro 2025, rozhodně bych doporučil sledovat umělou inteligenci a cloud. Třeba firmy jako NVIDIA nebo Amazon mají velký potenciál. Apple a Microsoft jsou samozřejmě stabilní, ale jejich růst může být trochu pomalejší. Z menších firem bych hodil očko na nějaké start-upy v oblasti AI, ty můžou rychle nabrat na hodnotě. Kybernetická bezpečnost je taky super oblast, teď se to dost řeší a firmy jako CrowdStrike nebo Palo Alto Networks by mohly být zajímavé. Sleduju zprávy, trendy na internetu a nějaké tech blogy, to mi pomáhá držet krok s tím, co se děje. Takže chamr, posílej peníze tam, kde vidíš inovace.

105 slov
1.1 minut čtení
5. 9. 2024
Ondřej Hrdý
Ondřej Hrdý

Když to vezmu kolem a kolem, tak do roku 2025 vypadá slibně hodně firem. Velcí hráči jako Apple a Microsoft určitě nejsou špatná volba, ale pokud chceš něco s větším potenciálem, zaměřil bych se taky na menší firmy, co se zabývají AI nebo cloudem. Společnosti jako Snowflake nebo Palantir by mohly mít dobrou budoucnost, protože datová analytika je teď hodně aktuální.

Kybernetická bezpečnost je taky oblast, kde se pořád něco děje. Firmy jako CrowdStrike nebo Okta mají solidní pozici a jejich trh roste. S technologií to jde rychle, takže sledovat trendy je klíčový. Já se snažím číst novinky, chodit na fóra a dívat se na videa od expertů, abych měl přehled o tom, co frčí. Takže jo, rozumně diversifikuj portfolio mezi velké a malé firmy a sleduj novinky – to by mohlo vycházet.

133 slov
1.3 minut čtení
28. 11. 2024
Natálie Koudelková
Natálie Koudelková
Podobné otázky