Co když se mi portfolio úplně rozjede jinam, jak to opravit?
Investuji už nějakou dobu a začínám mít pocit, že moje portfolio se vyvíjí úplně jiným směrem, než jsem plánoval. Mám dojem, že jsem na začátku udělal pár špatných rozhodnutí ohledně výběru akcií a teď se mi všechno rozpadá. Co když se mi třeba kryptoměny, do kterých jsem investoval, dostanou do propadu a já ztrácím víc, než jsem ochoten snést? Jak bych měl postupovat, když vidím, že moje investice do nemovitostí nebo NFT nevypadají tak slibně jako dřív? Je rozumné v takovém případě prodávat a snažit se vrátit k původnímu plánu nebo mám raději počkat a doufat, že se situace zlepší? Vím, že trhy jsou volatilní a věci se mohou rychle měnit, ale co když už to vypadá jako katastrofa? Je lepší diverzifikovat více nebo se soustředit na jedno konkrétní odvětví? Jak zjistím, kde jsem udělal chybu a jak to mohu napravit? Existují nějaké osvědčené postupy nebo strategie, které by mi mohly pomoci dostat moje portfolio zpět na správnou cestu? Mám se bát o své peníze nebo je to normální část procesu investování? Očekával jsem nějaký růst, ale teď mám spíš pocit, že jsem v pasti. Co s tím mohu dělat?